Oturma Odası Dekorasyonu

Minimal Oturma Odası Tasarım Fikirleri

Yerli ve yabancı tasarımcıların oluşturduğu oturma odası tasarımları, farklı akımların etkisinde gelişiyor. Bazıları klasik ve modern akım etkisinde ilerlerken bazıları son zamanların en büyük trendi olan minimal akım doğrultusunda ilerler. Ince kenarlar, keskin hatlar, ciddi çizgiler. Eğer bu özelliklerden bir kaçını veya hepsini görüyorsanız minimal tasarımlar ile karşı karşıyasınız demektir. Modern zamanın en sevilen tarzlarından biri olan minimal tasarımları, oturma odaları ve tüm oda dekorasyonlarında kullanabiliyoruz. Minimal oturma odası tasarım fikirleri, odanın genel şemasını oluşturmanın dışında bize aksesuarlardan lamba seçimine, bu lambaların yerleştirilmesinden renk tonuna kadar her konuda ayrıca bir bilgi veriyor. Öyleyse bakalım minimal oturma odası tasarım fikirleri nelermiş?

Klasikten tamamen farklı, yeni bir şey, minimalizm

Minimal tasarımlar, klasik tasarımların tam aksine hatta tam tersine özellikler gösterir. Klasik koltuklar ne kadar geniş ve kalınsa minimal koltuklar o kadar ince ve az yer kaplar durumdadır. Klasik mobilyalar ne kadar varaklı, süslü, işlemeli ise minimal mobilyalar da aksine o kadar sade, düz ve işlemesizdir. Minimal mobilyalar, aksesuarlar, tasarımlar, mumlar, lambalar aklınıza gelebilecek her şey ama her şey kendine has bir sadelik içerisinde bulunur. Bu sadelik renkleri bile içine alır. Mint yeşili, su yeşili, açık okyanus rengi tonları, beyaz ve krem, bej renginin açık tonları bu oturma odası tasarımlarının en sevilen renkleridir. Hardal sarısı, turkuaz rengi, kiremit rengi, cam göbeği gibi sıradışı canlı renk tonları ile bu oturma odası tasarımlarınıza renk katabilirsiniz. Dikkati çekmek istediğiniz noktada bu renkleri kullanmanız oda içerisinde canlandırıcı etki yapar.

Hem minimal hem retro tasarımlar

Minimal oturma odası tasarımlarının en güzel yanı, bu koleksiyonlar içerisinde her tarzdan ürünler bulabiliyor olmamız. Yani isterseniz minimal klasik tarzda, isterseniz minimal retro tarzda isterseniz de minimal modern tarzda ürünler bulabilirsiniz. Bu tarzların özelliklerini genelde renk tonları ile vermeye çalışıyorlar. Ama yine de gördüğünüzde evet bu ürünler bu tarzın temsilcisi diyebiliyorsunuz. Minimal oturma odası tasarımlarını galerimizde çeşit çeşit görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir