Banyo Dekorasyon

Minimal Banyo Örnekleri

Hayatımızdaki her şeyin minimalize olduğu şu günlerde ev dekorasyonlarımız, mobilyalarımız ve hatta evlerimiz bile minimalize olmuş durumda. Bunun bir sonucu olarak banyolarımız da minimal hale geldi. Minimal banyo örnekleri dediğimizde aklınıza küçük ve minik banyolar geliyorsa yanılıyorsunuz. Minimal banyolar hem küçük hem de büyük olan banyoları kapsar. Burada bahsedilen minimalizm mobilya ve banyo dekorasyonu açısından yapılan minimalizmdir.

Minimal banyo örneklerinden bahsetmeden önce ideal bir banyonun sahip olması gereken özelliklerden kısaca bahsetmek istiyoruz. Ideal bir banyo yeterli büyüklükte olmanın dışında yeterli miktarda ışık alabiliyor olmalıdır. Penceresi olmayan veya herhangi bir şekilde dışarıdan ışık almayan banyoların tıpkı doğal bir şekilde ışık alıyormuş gibi aydınlatılması gerekir. Banyolarda diğer odalardaki tarz aydınlatma sistemleri kullanılmaz, banyonun kendi yapısına özel üzerinde koruma kılıfı olan çeşitli aydınlatma sistemleri kullanılmalıdır. Ayrıca banyolarda her daim tavandan aydınlatma yapılır. Eğer son derece modern bir banyonuz olsun istiyorsanız ayna içi aydınlatma örneklerine de bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Banyoların renk konusunda ambiyansı çok önemlidir. Sahip olduğunuz alan dahilinde kullandığınız banyo mobilyaları ile fayansların, yerdeki banyo paspaslarının ve duvarlardaki aksesuarların mükemmel bir uyum içerisinde olması gerekir. Banyolar genel olarak küçük alanlar olduğu için uyumsuz tüm detaylar aşırı dikkat çekici olur. Fayanslarınız içerisinde kırmızı gibi güçlü renkler varsa siz bunu soft renk tonları ile dengelemeye çalışmalısınız. Minimal banyolar renk açısından güçlü tonları pek çekici bulan tasarımlar değildir. Genelde beyaz gibi açık renkler ile tonlarından hareketle ortaya çıkmışlardır. Minimal banyolarda öne çıkan bir diğer detay ise mobilya kullanımının minimal olmasıdır. Banyo dolapları, lavabo altı veya çamaşır makinesi dolabı gibi kamuflaj amaçlı alanlara yoğunlaşmıştır. Bunun sebebi de daha fazla hareket alanı sağlama çabasıdır. Modern banyo dekorasyonlarında genel olarak benimsenen bir davranış olan  bu banyo dolaplarını isterseniz çok şık tasarımlar ile de yerleştirebilirsiniz. Minimalist banyo dekorasyonu örnekleri yazımızdan da farklı tasarım fikirleri alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir