Genel Dekorasyon

Merdiven Dekorasyon Örnekleri

Apartman dairelerinden bıkan herkes soluğu iki katlı veya üç katlı dubleks evlerde alıyor. Son zamanlarda yapılan apartman dairelerinde bile birden fazla katı kapatan daireler yaygın hale geliyor. Burada bahsettiğimiz sadece çatı dubleks ya da bodrum dubleks değil aynı zamanda orta katlardaki dubleks apartman daireleri de gittikçe yaygın hale geldi. Bu tarz apartman dairelerinin yaygın bir hale gelmesi ile birlikte hayatımıza bir dekorasyon daha girdi, merdiven dekorasyonları. Ev içi merdiven ya da normal merdiven dekorasyon örnekleri zamanla daha da önemli hale geliyor. Bu tarz merdivenli evleri ağırlıklı olarak kalabalık ailelerin yani çocuklu ailelerin tercih ettiğini biliyoruz. Çocuklar bu ev tasarımında en çok sevdiği detay da merdivenler oluyor. Bu yüzden de merdivenleri dekore etmek ayrıca bir önemli detay haline geliyor.

Bu merdivenler evin içinde olduğu için estetik ve şık olmak zorundadır. Genel evin tarzına uyum sağlamayan, çirkin ve aykırı bir tarzı olmamalıdır. Hele bu merdivenleri bakımsız ve dışlanmış gibi bırakmak en büyük hatadır. Merdivenlerinizin evin girişinde mi, yoksa evin ortasında mı neresinde bulunduğuna göre de dekorasyon tarzı belirlenir. Bu merdivenler evin neresinde olursa olsun dikkat edilmesi gereken yani uygulanması gereken bazı noktalar vardır. Lake merdivenlerde de en parlak ve kaygan mermer merdivenlerde de mutlaka kaymaz halı modellerini kullamalısınız. Merdivenler dünyada insanların en çok düştükleri ve kendilerini yaraladıkları yerlerdi. Evinize çocuk misafir geldiğinde ya da hamile bir misafir geldiğinde zor durum kalabilirsiniz. Bizim sizin için hazırladığımız merdiven dekorasyon örnekleri içerisnde de bol bol halı veya halıfleks kullanılan merdiven modellerini görebilirsiniz.

Cam merdivenler eskiden pek tercih edilmese de artık çok güvenli olduğu ispatlandı. Bu yüzden evlerde yeniden kullanılmaya başlandı. Merdivenlerinizi süslerken ne tarz materyallerden yapıldığına dikkat etmek lazım. Çünkü her materyalin kendine has bir tarzı vardır. Dekorasyonu yaparken de bu tarza uygun bir tasarım uygulamak gerekir.

Isterseniz siz galerimizdeki çeşitli örnekleri inceleyin, sonrasında kendi merdivenlerinize uygun olanları belirlersiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir