Genel Dekorasyon

Manzaralı Ev Duvar Kağıdı Modelleri

Ev duvar kağıdı modelleri, yeni nesil dekorasyon fikirlerinin çok önemli bir parçası haline geldi. Özellikle de manzaralı ev duvar kağıdı modelleri aklınıza gelebilecek tüm dekorasyon stillerine uygun özelliklere sahip tasarımları ile dekor marketlerde yerlerini aldı. Şehir manzaralarının yanında doğal manzaralara sahip ev duvar kağıtları da son zamanların en popülerlerinden.

Ev dekorasyonunda ilk iş planlama yapmaktır. Dekorasyon planlamasını öncelikle evin tüm geneline uygulanacak şekilde bir tarz belirleyerek yapmak en doğrusu olur. Yani evinizde spor ve havalı bir genel dekorasyon mu uygulayacaksınız yoksa şık ve klasik bir dekorasyon mu. Koltuk modellerinden sehpa modellerine ya da yatak modellerinden komodin modellerine geçmeden önce ilk yapılması gereken tarzı belirlemektir. Dekorasyon tarzını belirledikten sonra içine eşyaları seçmek ya da aksesuarları seçmek çok kolay olacaktır. Genel dekorasyon stilini belirledikten sonra ilk iş olarak duvar renkleri ve duvar kağıtları belirlenir. Çünkü duvar renkleri ve duvar kağıtları ev dekorasyonunun genel havasını direk etkileyen faktörlerdir. Klasik duvar kağıtları veya renkli şehir manzaralı duvar kağıtları, odanın genel tarzını belirlemiş olur. Bunun üzerine farklı bir tarz oluşturmak isterseniz sıkıntı olabilir.

Manzaralı duvar kağıdı trendi

Genç odası dekorasyonları diğer oda dekorasyonlarından biraz daha farklı özelliklere sahiptir. Burada uyumdan ziyade oda içerisinde bulunan her detayın tarzı daha önemlidir. Duvar renklerinde gri tonlarının en çok tercih edildiği yerler olan genç odaları aklınıza gelebilecek tüm özellikleri ile diğer alanlardan farklıdır. Biz salon ve oturma odası gibi sürekli kullanıma açık oda dekorlarında duvar renklerinin ışıkları yansıtan, aydınlık ve ferah olmasını isteriz. Bunun yanında eşyalar ile uyumlu olmasına da dikkat ederiz. Ancak genç odası dekorasyonunda gençler, önceliği tasarıma ve havalı olmasına verirler. Londradaki telefon kulübesi duvar kağıdının, neredeyse hiç bir renge ve dekorasyona uymamasına rağmen yine de bu kadar fazla kullanılıyor olmasının sebebi de budur. Duvar kağıtları hakkında detaylı ve farklı bilgiler için modern ev duvar kağıtları yazımıza göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir