Oturma Odası Dekorasyonu

Lila Rengi Koltuklar İle Dekorasyon Örnekleri

Renk paleti içerisinde bazı renkler vardır. Bu renklerin tonunu içine beyaz eklenmiş gibi açıklamak daha uygun olur. Öyle ki bu tonları başka renkler ile karıştırmadan elde etmek çok zordur. Lila rengi de bu pastel, açık renklerden bir tanesidir. Bu yazımızda sizler için lila rengi koltuklar ile dekorasyon örneklerini bir araya getirdik. Çünkü lila rengi tüm ev dekorasyonlarında yükselen bir trend olarak her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Duvar boyası olarak pek çok tercih edilmese de yatak odalarında yatak takımları içerisinde oturma odalarında da koltuklar ile perdelerde kullanılıyor. Yatak odası dekorasyonlarında lila renginin daha koyu bir tonu olan mor rengi daha fazla tercih edilmektedir. Çünkü mor renk, romantik bir renk tonu olarak kabul edilir. Mor renk daha canlı ve iddialı bir renk olduğu için ana mekan dekorasyonlarında belirleyici bir ton olarak kabul edilmez. Salon ve oturma odası gibi ana mekanlarda daha mild dediğiğimi yumuşak tonlardaki renkleri tercih etmek güvenlidir. Lila gibi krem rengi ya da bej rengi gibi açık yumuşak tonlar ile hata yapma riski oldukça düşüktür.

Modern zamanların huzur veren ev dekorasyonları pastel tonlarının ana renk olarak kullanıldığı yerlerdir. Lila rengi koltuklar ile dekorasyon örneklerini de bu pastel tonlardaki huzur dolu mekanlardan biri olarak kabul edebiliriz. Bilimsel araştırmaların da renklerin etkisini dalga boyu ile resmileştirdiğini düşünürsek, açık ya da koyu renk tonlarının fizyolojik ve psikolojik etkilerini kesinleştirmiş oluruz. Lila rengi, dalga boyu düşük, yani enerjisi düşük renk tonlarından bir tanesidir. Bu sebeple de rahatlatıcı bir etkisi vardır. Salonlarınızda lila rengini koltuk rengi olarak tercih ettiğinizde daha dinamik bir ortam yaratmak için daha dinamik renklerle komnbinleyebilirsiniz. Ancak soft bir hava vermek isterseniz o zaman lila tonlarına yakın açık renkler harika birer tercih olacaktır.

Lila koltuklar ile dekorasyon örneklerine bakarken, bu koltukların çoğunlukla çiçek desenleri ile bezendiğini görüyoruz. Isterseniz tabiki de sade ve desensiz olanlarını bulabilirsiniz ancak çiçek desenli modelleri ile evinize çok taze bir bahar havası katabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir