Ev Dekorasyon Fikirleri

Led Avize Modelleri ile 30 Farklı Dekorasyon Fikri

Misafir odası dekorasyonu fikirlerine baktığımızda koltuk fikirleri, halı fikirleri, perde fikirleri ve diğer tüm detayların seçimi konusunda fikirler vardır. Ancak en önemli konulardan biri olan avize modelleri seçimi her zaman ikinci plana atılır. Halbuki modern led avize modelleri ile klasik modeller, farklı bir ev dekorasyonu planı içerisinde ilk düşünülmesi gereken konulardan bir tanesidir. Odalarımızı dekore ederken avize seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Led avizelerin diğer avize modellerinden farkı nedir? Avize seçimi konusunda aklınıza gelebilecek tüm soruların cevaplarını sizler için hazırladık.

Modern avize modelleri hangilerdir?

Parıl parıl taşlarla bezenmiş avizelerin yerini çok daha sade ve minimalist modeller aldı. Şimdilerde salonlarda da yatak odalarında da en sade ve kullanışlı avize modelleri tercih ediliyor. Ahşap, kağıt, organik ve doğal kağıtlar ile yapılan içerisinde ağırlıklı olarak sarı ışık kullanılan modern led avizeler en çok mutfaklarda ve koridorlarla karşımıza çıkıyor.

Avize modeli seçerken nelere dikkat edilmelidir?

  1. Tarzınızı belirleyin. Dekorasyon tarzınıza uygun bir model seçmeye özen gösterin. Avizenizi mobilyalarınızdan ayrı alacaksanız, avize alacağınız odanın fotoğrafını çekip avize dükkanına götürebilirsiniz. Orada size yardımcı olacak görevlilere bu fotoğrafı gösterip mobilya tarzınıza uygun modeli seçebilirsiniz. Modern avize modelleri arasında tarzınıza uygun olanı bu şekilde kolaylıkla bulabilirsiniz.
  2. Fiyat araştırması yapın. Avize almaya gitmeden önce online ve offline mağazalarda mutlaka fiyat araştırması yapın. Koçtaş gibi yerlerde avize modellerini çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
  3. Kalite araştırması yapın. Hem malzeme hem de işçilik bakımından kaliteli ürünleri tercih etmeye çalışın. Çin malı garantisiz ürünleri almayın.
  4. Montaj konusuna dikkat edin. Özellikle büyük avizelerin montajı önemli bir konudur. Avizeyi aldığınız yerin montaj yapıp yapmadığını mutlaka öncesinde öğrenin.
  5. Enerji tasarrufu yapan lambalar tercih edin. Avizelerin içerisindeki ampuller enerji tasarruflu olanlarından olmalı. Led lambalar gibi modern ve enerji tasarrufu yapan avizeleri özellikle tercih edin.

Genel olarak avize alırken dikkat edilmesi gerekenler noktalar bunlardır.

Peki bunların dışında, odasına göre avize seçerken nelere dikkat edilmelidir?

  • Yatak odası için avize seçimi

Yatak odası avizeleri çok parlak olmayan, belirli bölgeleri aydınlatmak yerine tüm odayı aydınlatan avizeler olmalıdır. Beyaz ışık yerine sarı sıcak loş lambalar ile sade avizeler tercih edilebilir. Yatak odanızda ayna varsa, ışıktan yansıma yapmaması için iyi aydınlatan abajurlar tercih edebilirsiniz.

  • Oturma odası için avize seçimi

Gözü yormayan, tavandan yansıtma ile ortamı aydınlatan avizeler en iyi oturma odası avize modelleridir. Birden fazla ampul kullanılan yansıtmalı aydınlatmalar ile led lambalar, hem enerji tasarruflu hem de kullanışlıdır. Odanın farklı kısımlarında isterseniz birden fazla değişik avize modeli kullanabilirsiniz.

  • Mutfak avize modeli seçimi

Mutfak avizeleri, diğer oda avizelerine göre çok daha sade ve basit tasarımları ile dikkat çeker. Mutfak için avize seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken ilk konu, çok iyi bir aydınlatıcı olmasıdır. Tavandan yansıtmak yerine her yere ışık veren parlak ampuller, sade ve kullanışlı bir avize içerisinde yer almalıdır. Ayrıca mutfak avizelerinin dayanıklı ve uzun ömürlü olması gerekir.

  • Salon avize modelleri seçimi

Salon için avize seçerken en süslü, en gösterişli modeli seçebilirsiniz. Mobilyalarınızla uyumlu olduktan sonra ledli avize modellerini oldukça ucuz fiyatlarla da bulabilirsiniz.

  • Antre veya koridor için avize seçimi

Pek önemli gibi görünmese da aslında ev aydınlatması konusunda en önemli noktalardan biri antre avizesi seçimidir. Evin en karanlık kısmı olan koridorları iyi aydınlatan lambalar kullanmak önemlidir. Sarkık avizeler koridorlar için uygun değildir, daha tavana yakın küçük avizeler antre aydınlatması için idealdir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir