Yatak Odası Dekorasyonu

Küçük Yatak Odasına Pratik Çözümler

Küçük yatak odaları yeni nesil ev dekorasyonlarının en büyük problemlerinden bir tanesidir. Bir çok kişi için sevimli ve sıcak bir ortam yaratmak için ideal gibi görünse de aslında dekore etmesi oldukça zordur. Ne yönden zordur diye sorarsanız, tüm ihityaçlarınızı karşılayabilecek donanıma sahip bir oda ortaya çıkarma açısından zorluklar vardır. Yani yatak odası dışında başka bir giyinme odanız, çamaşır odanız ve makyaj odanız varsa ve bu odayı sadece uyumak için kullanacaksanız hiç sorun değil. Herhangi bir boyuttaki odaya bir yatak sığdırabilirsiniz. Ancak eğer diğer tüm ihtiyaçlarınızı da bu odada gidermek zorundaysanız yani ekstra bir giyinme soyunma odanız, makyaj odanız, çamaşır ve ütü odanız yoksa sıkıntı olabilir. Küçük yatak odasına pratik çözümler uygulayarak ihityacınız olabilecek tüm malzemeleri bir araya getirebilirsiniz. Yani elbise dolabını hem elbise dolabı olarak hem de bir kısmını çamaşırlık gibi kullanmak gibi mesela.

Küçük yatak odalarını dekore ederken iki şeye dikkat etmek gerekir, birincisi oda içerisindeki her alanı en verimli şekilde kullanmaya. Bunun için de eşyaları duvaraya yaslayarak işe başlayabilirsiniz. Yatakları, dolapları, makyaj masalarını ve yatak odasında ne varsa hepsini duvara yaslayarak kendine yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Mobilyalar ile duvar arasında kalan tamamen ölü bir alandır hiç bir işe yaramaz. Ancak mobilyaları duvara dayadığınız durumda ortaya çıkan minik alanlar bile birleşerek işe yarar alanlar oluşturur. Diğer bir konu ise odanın tamamını kulllanabilecek fonksiyonel, ergonomik ve portatif eşyalar kullanmak. Mesela, odanın köşelerini daha veriml hale getirebilecek buraları kıyafetleriniz ve fazla eşyalarınız için depolama alanı haline getirebilecek dolap tasarımlarını tercih etmek önemlidir. Yazı masası veya makyaj masası olarak kullandığınız masaların tekerlekli olması ihityaç durumunda odadan çıkarılabilir olması da önemlidir.

Küçük yatak odalarında bol çekmeceli yataklar en doğru yatak tarzlarıdır. Bu odada elbise dolabına ne kadar az eşya kalırsa o kadar iyi. Bu yüzden de yatakların altında kenarında neresinde olursa olsun çekmeceler en çok işinize yarayacak alanlardır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir