Salon Dekorasyonu

Küçük Salonlar İçin Dizayn Fikirleri

Küçük ev dekorasyonunda tüm odalar küçük olabildiği gibi sadece salonu ortalama büyüklükte olup diğer odalar küçük olabilir. Genel olarak bizim mimari anlayışımızda salonlar evin en geniş alanlarıdır. Evin temsilcisi olduğunu düşündüğümüz için de en güzel eşyalar ile döşenir. Ancak günümüz modern mimarisinde salonlar da eskisi kadar büyük tasarlanmamakta. Böyle bir durumda da ihtiyacınız olan tek şey küçük salonlar için dizayn fikirleri. Bu fikirleri mobilya seçiminde de kullanabilirsiniz, salon duvar boyası rengine karar verme noktasında da kullanabilirsiniz, duvarları süslemek için aksesuar seçimi noktasında da kullanabilirsiniz. En kullanışsız sandığınız alanların bile akıllıca dekore edildiği odalar ile kendinizi özgür ve rahatlamış hissedeceksiniz.

İlk soru, küçük salon nasıl döşenir?

Küçük salon nasıl döşenir sorusunun ilk cevabı az ama öz eşya ile olabilir. Küçük küçük kullanışsız bir çok eşya yerine, büyük ama kullanışlı eşyalar alın. Kenarları, köşeleri sadece koltuk arkasında saklanan fazla eşyalar için kullanmayın. Bu kenar ve köşeleri kullanım alanı haline getirin. Özellikle küçük mutfaklarda sık sık tercih ettiğimiz köşeli koltuk takımlarını salonlarda da kullanın. Duvarlara tamamen yaslanmış köşe koltukları ile koltuğun arkasında kalıp hiç bir işe yaramayacak alanı değerlendirmiş olursunuz. Boş kalan duvar tarafı ya da pencere önü varsa, pencere pervazını genişletip masa gibi ya da hoş çiçeklerinizi yerleştirmek için raf gibi kullanabilirsiniz.

Her şeyi duvarlara yapıştırın

Tv unitesi kullanmak yerine televizyonu duvara monte edin. Televizyonun altında minik kutular kullanarak fazla eşyalarınızı bunların içine yerleştirin. Büyük kutular yerine küçük, ince kutular kullanmak odada daha az eşya varmış hissi uyandırır. Kenarları ince tasarlanmış minimalist mobilyalar diğer tarz mobilyalar ile hemen hemen aynı büyüklükte olsa bile daha küçükmüş hissi verirler. Bu sebeple de küçük salonlarda ince masalar, küçük sandalyeler, minimalist tablolar kullanmak gerekir.

Küçük salonlar için modern esintiler

Az eşya ile döşenen modern salonlar, bir oturma alanı belki bir masa ve televizyon sehpasından oluşur. Ihtiyaç dışında hiç bir eşyanın bulunmadığı bu dekorasyon tarzlarının farklı isimleri de vardır. Küçük salon dekorasyonu yazımızda bu değişik tarzlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir