Salon Dekorasyonu

Küçük Salon Dekorasyonu Örnekleri

Iş hayatı evimizde en az zaman geçirebileceğimiz şekilde tüm hayatımızı kaplamaktadır. Modern insanın ev dışında geçirdiği süre ev içerisinde geçirdiği sürenin neredeyse iki katıdır. Yapılan araştırmalar insanlar ev dışında daha fazla süre geçirmesinin ve kendi evinde doğru düzgün zaman geçirememesinin onları haddinden fazla mutsuz ettiğini gösterir. Kendi mutfağında yemek pişiremeyen, arkadaşlarını evine davet edip onlarla zaman geçiremeyen, çocuklarına veya eşine yeterli zaman ayıramayan, salonunda oturup istediği kitapları okuyamayan veya istediği filmleri izleyecek kadar zamanı olmayan insanlar mutsuz oluyor, bunu araştırmalar da net bir şekilde gösteriyor. Küçük odaların içerisinde imkanlar dahilinde güzel dekorasyon yapmak isteyen günümüzün yoğun insanları kendilerini tasarımcıların ellerine bırakıyor. Biz, küçük salon dekorasyonu örnekleri hazırlayarak kendini tasarımcıların ellerine bırakmadan kendi fikirlerini oluşturmak isteyenlere yardımcı olmak istedik. Siz onlarca tasarım veya dekorasyon fikri bulabilirsiniz. Bunlardan bir çoğunun uygulanabilir olmasını değerlendirebilirsiniz ancak unutmayın ki asıl size lazım olan dekorasyon örnekleridir. Dekorasyon örnekleri sevdiğiniz değer verdiğiniz eşyalarınızı da kullanarak farklı ortamlar oluşturmak için harika yardımcılardır.

Küçük evlerin ve küçük salonların dekorasyonlarında kullanılması ve asla kullanılmaması gereken bazı şeyler vardır. Mesela, küçük ev dekorasyonlarında ki buna salondan mutfağa tüm odalar dahil, kalın kruvaze perdeler. Bu tarz perdeler kocaman odaların içine ne koysak da dolu göstersek, kocaman pencerelerimizi nasıl yapsak da daha kocaman göstersek fikrinden yola çıkarak oluşturulmuş perdelerdir. Kruvaze perde tipleri gibi büyük perdelerin bu tarz minik evlerde, küçük salonlarda kullanılması çok büyük bir hata olur. Peki küçük evlerde özellikle de salonlarda kullanılması gereken ilk nedir derseniz, ortama derinlik katan yansıtmalı aydınlatmalardır diyebiliriz. Çok işlevli büyük mobilyalar da küçük salon dekorasyonlarının olmazsa olmazlarındandır. Bir kaç tane küçük ama işlevsiz koltuk yerine kocaman bir koltuk çok daha az yer kaplayıp daha derli toplu bir görüntü oluşturur. Ayrıca küçük salon dekorasyonlarında stor perdeler doğru seçimlerdir. Yerde yeri geldiğinde kullanılabilen yeri gelince kaldırılabilen minderler de oldukça iyi aksesuarlardır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir