Salon Dekorasyonu

Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salonlar herkesin evinin vitrinidir. Tüm sevdiklerimizin, arkadaşlarımızın, akrabalarımızın gördüğü geldiğinde evimizde ağırladığımız, yerine göre misafir yatak odası haline gelen salonlarımız günümüzde değerini daha da artırdı. Modern ev mimarisi salon kavramını açık mutfak kavramları ile birleştirerek de oldukça marjinal tasarımlara imza atmaya çalıştı. Ancak tüm bu olumlu gelişmelerin yanında bir de olumsuz gelişme yaşanmaya başladı. Modern ev mimarisinda evlerin boyutları çok ama çok küçüldü. Yani eskiden kocaman olan salonlar, yatak odaları artık küçük hatta minicik olmaya başladı. Evini dekore etmek isteyen herkesin ilk sorduğu sorular da bunlar olmaya başladı, küçük salon dekorasyonu nasıl yapılır? Öncelikle şunu itiraf etmek gerekir ki küçük ev dekorasyonları büyük evlere göre daha zordur. Bu evlerde yeterince alanınız olmadığı  gibi istediğiniz eşyaları da kullanamazsınız. Kullandığınız herhangi bir eşyanın birden fazla işlevi olmalı ki yerine başka başka eşyalar da kullanmak zorunda kalmayın. Bunun gibi yüzeysel ve genel bilgilerin dışında bilmeniz gereken bir çok ip ucu daha vardır. Bakalım küçük salon dekorasyonlarında nelere dikkat etmek gerekir?

Küçük salonlar içinde minimalist tasarımlar

Minimalist koltuk ya da mobilya tasarımları modern insanın sade evini döşemek için tasarlanmıştır. Ancak küçülen ev modelleri bizlere bu mobilyaları kullanmak için sebep vermiştir desek yerinde olur. Genel olarak minimalist dekorasyon fikirlerinin benimsendiği sade, az eşyalı ancak fonksiyonel ev dekorasyonları bu tarz küçük alanlar için mükemmel sonuçlar verir. Kocaman koltuk kollarının yerini incecik demir koltuk kollarına bıraktığı, kalın klasik kadife perdelerin neredeyse pencere ile bir gibi görünen incecik modern perdelere bıraktığı dekorasyonlar küçük alanlardan büyük odalar yaratmak isteyenlere göre. Sadece dekoratif amaçlı kullanılan, aslında odada pek de işlevi olmayan orta sehpaları, kocaman berjer koltuklar da küçük salon dekorasyonunda kullanılmaması gereken detaylardan bir kaç tanesi. Oda içerisinde ne varsa mutlaka işlevi olan eşyalar olmalıdır. Mobilyaları duvara yaslayabildiğiniz kadar yaslayarak ortada alan açmalısınız.  Küçük salon dekorasyonu içeriğimizde de farklı dekorasyon modelleri ile örnekleri hakkında bilgiler vermiştik.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir