Oturma Odası Dekorasyonu

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu Yapılırken Nelere Dikkat Etmeli?

Büyük alanları dekore etmek kolaydır, ne koysanız sığar ne isteseniz yerleşir. Az eşya koyarsanız bol görünür ancak yine de minimalist bir tarza sahip olur. Sonuçta yine tarz sahibi olur. Çok eşya koysanız kalabalık görünür ama yine de rahatsız edici olmaz. Ancak küçük odaları dekore etmek hiç de bu kadar kolay değildir. Çok koysanız almaz az koysanız dolmaz hesabı nereye ne yerleştirseniz bir türlü içinize sinmez. Yeni nesil ev mimarisinda sürekli karşımıza çıkan minicik salonlar veya oturma odaları, tasarım ve yaratıcılığın sınırlarını zorlar. Şık ve özel tasarımların yanında kullanışlı ve ergonomik olmak gibi özellikleri ön plana çıkarır. Küçük oturma odası dekorasyonu yapılırken nelere dikkat etmeli, hangi eşyaları kesinlikle kullanmamalı veya hangilerini kullanmalı gibi soruların cevapları bize bu konuda yol göstermektedir. Küçük odaların dekorasyonu biraz daha fazla özen gerektiren dekorasyonlardır. O yüzden bu tarz alanları planlarken farklı fikirler almak, önerileri gözden geçirmek gerekir.

Küçük oturma odalarında az eşya kullanın, kalabalık bir görüntü oluşturmayın

Isterseniz büyük bir koltuk isterseniz orta boyutta iki koltuk kullanın ama bir çok koltuk kullanmayın. Ne kadar küçük olursa olsun o koltuklar ortalığı dağınık ve kabalık göstermekten başka bir işe yaramaz. Çok misafirim olur nereye oturacaklar derseniz katlanabilir saldalyeleri veya pufları kullanabilirsiniz. Misafirleriniz gittiğinde ortadan kaldırırsınız. Böylece oda dağınık ve kalabalık görünmez. Aynı şekilde çok sayıda aksesuar yerine kocaman bir iki aksesuar çok daha şık olur. Büyük bir çiçek vazosu veya büyük bir saksı bitki odanın bir köşesinde gayet şık duracaktır.

Duvarlarınızda çiçekli böcekli, desenli duvar kağıtları kesinlikle kullanmayın

Küçük oturma odası dekorasyonlarında duvar renkleri ve aslında duvar desenleri çok ama çok önemlidir. Şık ve sade bir duvar kağıdı ile açık renk tonları odanın ferah ve aydınlık olmasını sağlar. Desenli duvar kağıtları ile koyu renk duvarlar, ışığı soğur ve odanın daha karanlık görünmesine sebep olur. Karanlık oda da küçük görünür.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir