Oturma Odası Dekorasyonu

Küçük Oturma Odalarına Ferah Çözümler

Bir evi ev yapan en önemli aksesuar koltuklardır. İşten yorgun döndüğünüzde, alışverişten bir adım dahi atacak haliniz kalmadığında, en sevdiğiniz dizinin yeni bölümü geldiğinde yapacağınız en güzel şey ayaklarınızı uzatıp dinlenmektir. Dinlenirken ya da dostlarınızla birlikte güzel sohbetler ederken size eşlik eden koltuklarınızın konforlu olması ilk aradığınız özelliktir. Olabildiğince rahat edip günün yorgunluğunu üzerinizden atmak istersiniz çünkü…
Tabi hepimizin yaşam alanı tercihi bir değildir. Evlerimizin ya da oturma odalarımızın farklı boyutlarda olması oldukça normaldir. Bu yazımızda inceleyeceğimiz küçük odaların genellikle tek problemi “burası küçük buraya bir şey sığmaz” düşüncesinin aşılamamasıdır.
Tıpkı illüzyon yapar gibi “kutu odalarınızı” olduğundan daha büyük gösterebileceğinizden bahsediyoruz, harika değil mi!

Eğer eşya seçiminizi en başından yapıyorsanız tek denemede doğru karar vereceksiniz. Ancak odanız oldukça kalabalık ve siz bundan bunaldıysanız birkaç koltuk takımı, duvar kağıdı ya da diğer aksesuarları değiştirerek eskisinden çok daha farklı bir görünüm elde edeceksiniz. Üstelik yenisi ile kıyaslandığında eski halinde yapılan yanlışları da görebilirsiniz…

1-Odanız gibi pencereleriniz de küçükse…

Odanızın küçük olduğundan yakınıyorken bir de aklınıza pencereleriniz mi geldi! Hiç dert etmeyin çünkü ayna ve duvar kağıdı ile odaya derinlik katabilirsiniz!
Burada aynanın boyutlarına karar vermek ekstra zor olmasa bile duvar kağıdı seçimi odanızda büyük farklar yaratacaktır. Açık renklerde ve canlı temalarda duvar kağıtları odanın olduğundan büyük gözükmesini sağlayacaktır. Ayrıca pencerenin boyutlarının küçüklüğüne rağmen daha ferah ve aydınlık bir odanız olacaktır. Ayna boyutu konusunda özgürsünüz ancak pencerenin karşı duvarında ya da pencereye yakın yerlerde konumlandırılan aynalar penceredeki görüntüyü yansıtıp ekstra pencere varmış gibi bir izlenim yaratacaktır.

2-Duvarlarda Kullanım Alanları

Bir koltuk takımı, bir masa daha sıkıştırmak odayı daha kullanışlı hale getirmez. Aksine alanı daraltıp o odada durulma isteğini yok eder! Siz de odanıza derinlik katmak adına duvarlarınızı çerçeveler ile süsleyip gerçekten işe yarar raflar ile doldurabilirsiniz. Tabi ki bunda da bir ölçünüz olması gerekiyor ancak duvardaki çerçeveler ve raflar odadaki bir tane fazla sandalyeden çok daha farklı olacaktır.

3-Koltuk Takımı Rengi Seçimi

Odanızda en önemli konu koltuk takımı seçimidir. Çünkü koltuk takımı, odanın ana karakteri ve en büyük parçasıdır. Durum böyle olunca da seçimlerinizde daha ince eleyip sıkı dokumalısınız. Örneğin açık renkler evlerde her zaman daha ferah görünüm, daha aydınlık izlenim bırakır ama “evimde küçük çocuk var sürekli diken üstünde olmak istemiyorum” diyorsanız ya da seçiminizi açık renklerden yana yapmak istemiyorsanız koyu renkler ile de derin görüntüler elde edebilirsiniz. Kırmızı, yeşil, siyah, mor, kahverengi… Bu gibi koyu tonlarda tercih edeceğiniz koltuk takımı alternatiflerinde country tarzda çiçek detayları, klasik tarzda kırlent ve düğmeler kullanılmasına dikkat ederek oldukça ferah ortamlar sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, duvar kağıdı ve diğer tüm detayları açık renk tercih edip koltuk takımı seçiminizi koyu tonlardan yana yaparak da aynı derinliği yakalayabilirsiniz.

Açık tonlarda koltuk takımı alarak odanıza katacağınız ferahlık paha biçilemez zaten!

4-Doğru Koltuk Takımı Modelini Nasıl Olmalı?

Koltuk takımı rengine karar vermeden önce asıl yapmanız gereken nasıl tarzda bir koltuk takımı alacağınızı belirlemektir. Örneğin çok büyük kenarlıklarda ya da büyük kırlenti olan koltukları seçmek odanızı daha da daraltacaktır. Ancak odanıza sığacak, küçük L koltuklar hem kullanış hem de odanın daha büyük görünmesi açısından oldukça işe yarardır. Aynı şekilde sandıklı koltuklar da fazla eşyaları gizlemek için en ideal seçimdir.

Yazımızda küçük oturma odaları için koltuk takımı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine yer verdik. Hazırsanız Vivense Mobilya’dan ihtiyacınıza uygun koltuk takımını seçebilirsiniz. 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir