Genel Dekorasyon

Küçük Oda Dekorasyonları Püf Noktaları

Her oda tarzının kendine ait de bir dekorasyon tarzı vardır. Kiminde büyük kanepeler kocaman bitkiler gösterişli tablolarla bezeli dekorasyon fikirleri uygulanırken kiminde pastel renklerin hakimiyetinde şık ve sade bir dekorasyon uygulanır. Bu tarzlar tabiki evlerin, odaların fiziksel özellikleri baz alınarak hazırlanır. Zaman içerisinde gittikçe fiyatı yükselen araziler bizleri minicik evlerden maksimum fayda alarak yaşamak zorunda bıraktı. Kimi küçük evleri daha sıcak ve sevimli bulup küçük evlerde yaşamak istese de genel olarak herkes evine geldiğinde geniş bir yaşam alanı bulmak ister. Bildiğiniz tüm dekorasyon fikirlerini bir kenara bırakmanızı sağlayacak en kullanışlı küçük oda dekorasyonları püf noktaları hazırlarken, herkese yaşam alanı bırakacak tarzda bilgiler hazırlamaya çalıştık. Hem sade olsun, hem şık olsun, hem konforlu ve ergonomik olsun ama aynı zamanda estetik de olsun diyorsanız bu bilgiler tam size göre!

Küçük odaların vazgeçilmez koltukları, köşe koltukları

Köşe koltuklarını oturma odalarında, salon dekorasyonlarında kullanabileceğiniz gibi mutfak dekorasyonlarında da kullanabilirsiniz. Üstelik küçük bir mutfağa dört beş sandalye sığdıramayabilirsiniz ancak bu mutfağa ince bir köşe koltuğu sığdırabilir bu koltuğa da dört beş kişi sığdırabilirsiniz. Tıpkı mutfaklarda olduğu gibi küçük salon ve oturma odalarında da bu tarz köşe koltuk takımları mükemmel bir seçenektir. Odanızı ikiye bölüp iki ayrı alan oluşturabilir. Duvara yaslanarak az ye kaplayıp çok işe yarayabilir.

Açılabilir koltuklar ile misafir yatak odaları

Az odası olan küçük evler için tasarlanmış açılabilir koltuklar, açılmadığı durumda çok konforlu ve şık bir oturma grubu olurken açıldığında kocaman ve geniş bir yatak haline gelir. Eve gelen yatılı misafirleri için özel bir odası bulunmayan herkesin kullanabileceği bu koltukları en şık salonlarınızda bile kullanabilirsiniz. Unutmayın, bunlar kanepe değil koltuktur. Eskiden açılabilir ve yatak olabilir koltuk modelleri sadece kanepelerden çıkardı. Günümüz modern teknolojisi bize açılabilir koltuk modellerini sundu.

Açık renk tonları hakimiyetinde farklı tonlar kullanın

Açık renk tonlarında mobilyalar, koltuklar seçip duvarları oldukça açık renk tonlarında boyayabilirsiniz. Ancka unutmayın ki canlı renklerden seçilen aksesuarlar bu tarz bir oda dekorasyonunda harika bir tercihtir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir