Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfak Sırları

Her konuda olduğu gibi dekorasyon konusunda da bazı pratik bilgiler, küçük sırlar en faydalı olanlarıdır. Biz bu yazımızda sizler ile dekorasyon konusundaki küçük mutfak sırlarını paylaşacağız. Aslında küçük mutfak sırları derken kast ettiğimiz tam olarak küçük mutfakların yerleştirilmesi konusu. Hepimizin bildiği gibi ev dekore etmek oldukça meşekkatli bir iştir. Ev içerisinde en fazla özen gösterdiğimiz alanların başında da mutfaklar gelir. Mutfakları dekore etmek zaten zorken bir de bu mutfakların küçük olması durumu ortaya çıkınca işler iki katı zorlaşır. Minik ya da küçük boyutlardaki mutfakları dekore etmek özel emek gerektiren, üzerine bol bol düşünülmesi gereken bir konudur. Biz bu içeriğimizde mobilya kullanmadan veya en fazla aksesuar kullanarak mutfaklarınızda nasıl fark yaratabilirsiniz konusunda bilgiler ve sırlar paylaşacağız.

Küçük mutfak sırları dekorasyon konusunda bize ekonomik çözümler sunar. En çok da mutfak eşyaları kullanımı ve yerleşimi konusunda yardımcı olur. Mutfak eşyalarını istediğimiz anda ulaşabileceğimiz şekilde yerleştirmek gerekir. Fonksiyonel bir mutfak dekorasyonunun en önemli özelliği, ergonomik olması ihtiyaca göre dekore edilebilir olmasıdır. Bu da ancak düzenli çekmece kullanımı ve ihtiyaç dahilinde kullanabileceğimiz masa ve sandalyeler ile olur ancak. Küçük mutfaklarda yemek hazırlarken tekerlekli servis masası benzer masalar kullanabilrsiniz. Tezgahta malzemeleri koyacak yer kalmadığında bu masanın üzerini malzemeleri koymak için kullanabilirsiniz. Böylece size çalışmak için daha fazla alan kalır.

Mutfakta en fazla yer kaplayan mutfak malzemelerinden bir tanesi de tavalardır. Tava ve benzeri saplı mutfak ekipmanları bütün dolaplarımızın dolmasına sebep olur. Tencere ve tavalara hem ulaşması kolay, hem de yer kaplamayan yerleşim çözümleri bulunması durumunda minik bir mutfakta herkes daha mutlu olacaktır. Dekorasyonda küçük mutfak sırları arasındaki ilk konu duvar kullanımıdır. Dar mutfakların duvar kullanımın diğerlerine göre daha dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Tavaları, kupaları, asılabilir malzemeleri, kaşıkları duvarlara estetik bir biçimde yerleştirerek hem kullanışlı hem de pratik bir dekorasyon elde edebilrsiniz.

Örneklerini galerimizde görebilrisiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir