Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salonu biraz daha büyük yapmak, dış dünyaya açılan bir kapı olsun diye minik de olsa bir balkon koymak, yatak odasına da gömme dolap yapmak için metrekaresinden çalınan zavallı mutfaklarımız, sonunda bir duvar ve tezgahtan oluşan hale geldi. Modern ev mimarisinde kendisine neredeyse alan bırakılmayan mutfaklar, daha kullanışlı hale nasıl getirilir sorusunun en büyük muhattabı oldu. Tabi biz mutfaklarımız küçük diye onları yalnız bırakmadık. Ne kadar alana sahip olursa olsun en verimli şekilde kullanmak için dahiyane fikirler bulduk, kapı kapı tasarımcı aradık. Bir çok yerde farklı amaçlarla kullanılan değişik mobilyaları mutfaklarımıza uyarladık. Aklınıza gelebilecek tüm kuytu köşeleri yaşam alanı haline getirdik. Evimde mutfağım çok dar misafir çağıramıyorum, iki kişi mutfağa girince dönemiyor bahanelerini en aza indirdik. Peki bu mutfakları bu kadar fonksiyonel hale getirmek için neler yaptık?

Küçük mutfaklar için öneriler 1- açılır kapanır tezgahlar

Küçük mutfaklar için öneriler yaratıcı çalışmalar gerektiren öneriler genelde. Hazır satın alabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınız ile de yapabileceğiniz bu önerileri bir çok oda dekorasyonunda da kullanabilirsiniz. Açılır kapanır tezgahlar, açılır kapanır masa mantığında çalışan bir mekanizmadır. Aslında bu tezgahları ana tezgahın ortasına ya  da altına yerleştirilen, bir tekerlikli sistem sayesinde tezgaha girebilen ve çıkabilen tezgahlardır. En önemli özelliği ise dilediğiniz büyüklükte yapılabiliyor olması. Yani mutfağınız ne kadar küçük olursa olsun istediğiniz büyüklükte bir tezgahınız olabilir. Işiniz bittiği anda da ortadan kaldırabilirsiniz.

Küçük mutfaklar için mutfak masaları

Mutfak masası, yemek odası ve yemek odası takımları kavramının çıkması ile eski önemini kaybetti. Her öğünde yemek yemek için kullanılmasa  bile küçük de olsa mutfakta bir masa gereksinimi her daim oluyor. Alanın büyüklüğüne göre seçebileceğiniz mutfak masalarından küçük mutfaklar için olanları genelde açılır kapanır olanlarıdır. Bu masalar klasik toplanıp bir kenara koyulabilen masalar olabilir. Bunun yanında duvara monte edilen, açılıp kapanabilen kapandığında da hiç yer kaplamayan masalar çok daha kullanışlıdır. Tüm bunların dışında farklı fikir ve örnekler için küçük mutfak dekorasyon fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir