Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Zaman içerisinde küçülen ev metrekarelerinde en fazla kayıp yaşayan alanlardan biri de mutfaklar oldu. Dar ve uzun mutfakların yanında bir de minicik küçük mutfak tasarımları ortaya çıktı. Bunun sonucunda da küçük mutfak dekorasyon fikirleri ile dar alanların kullanım özellikleri değişti. Hepimizin bildiği gibi bir alan ne kadar büyük olsa da doğru ve fonksiyonel bir şekilde dekore edilmediği taktirde kullanışlı olmayacaktır. Her zaman orada rahatsızlık verici bir his uyandıracaktır. Kuzey ülkelerinin minik ev tasarımlarına baktığımızda çok küçük alanların muazzam bir verimlilikle kullanıldığını görebiliriz.

Zekice tasarım, iyi planlama ile konforlu mutfaklar

Küçük mutfaklar maalesef dekore etme konusunda en fazla yaratıcılık gerektiren alanlardan bir tanesidir. Hangi eşyaları nasıl konumlandıracağınızdan hangi renkleri hangi duvarlarda kullanacağınıza kadar tüm detayların ince ince işlenmesi gerekir. Uyumlu renkler ve renklerin gücünü kullanarak olduğundan daha büyükmüş hissi veren mutfakları akıllı depolama alanları ile tamamlayın. Açık renk tonlarının ışığı yansıtma etkisini arkanıza alıp doğru aydınlatma ile mükemmel bir hava yakalayın. Işlevsel ve pratik mutfak tasarımında onlarca mutfak dolabı değil doğru konumlandırılmış mutfak dolapları vardır. Zeminde de yukarıda da köşeleri verimli kullanın. Gizli ya da açık köşe mutfak dolapları, bir mutfakta kullanılabilecek en verimli depolama alanıdır. Bu dolapları sadece içinden açılır kapaklar ile kullanarak sanki orası duvarmış gibi bile gösterebilirsiniz. Ayrıca yine köşe rafları göründüklerinden çok daha fazla eşya alarak hayatınızı kurtarabilir.

Beyazın etkisini aydınlatma ile birleştirin

Herhangi bir alanı aydınlatırken oraya derinlik etkisi vermek, o alanı olduğundan daha büyük göstermektir. Bu ışıklandırma yöntemini minik balkonlar ve minik banyolar için de  kullanabilirsiniz. Açık renkler ışığı en kolay yansıtan renklerdir. Parlak beyaz ve tonları ışığı diğer renklere göre daha fazla yansıtarak ortamı hem ferah hem büyük gösterir. Güneş varken gün ışığını yansıtan beyaz rengin akşamları aydınlatma ışıklarını yansıtması ile mutfaklarda tüm gün aynı etkiyi yakalayabilirsiniz. Mutfak dolaplarının üst kısımlarına yerleştirilen gömme ışıklar hem tezgahı aydınlatır hem de diğer tavan ışıklarını destekler. Ayrıca direk bir ışık olmadığı için de gözleri rahatsız etmez. Mutfak dekorasyonları hakkında daha fazla bilgi almak için modern mutfak dekorasyon fikirleri yazımıza mutlaka göz atın deriz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir