Oturma Odası Dekorasyonu

Küçük Kare Oturma Odası Dekorasyonu Örnekleri

Ev dekorasyonları, ferah ve rahatlatıcı bir görünüm sunan dekorasyon fikirleri içerdiğinde konforlu olur. Herkes için ferah ve rahatlatıcı görünüm unsurları tabiki farklıdır. Kimi için beyaz gibi açık renkler ferahlık verici olurken kimileri için hiç de öyle değildir. Yapılan araştırmalar bir çok kişi için beyaz renk tonlarının rahatsızlık verici olduğunu gösterir. Pastel renkleri herkes için rahatlatıcı huzur verici gibi algılansa da renklerin çok öznel konular olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden de herkesin evini dekore etmeye başlamadan önce neye önem verdiğini, neyin rahatlatıcı ve konfor sunucu olduğuna karar vermesi gerekir. En küçüğünden en büyüğüne, en lüksünden en ekonomik olanına tüm ev dekorasyonlarında ilk belirlenmesi gereken nokta budur. Biz bu yazımız için küçük kare oturma odası dekorasyonu örnekleri araştırırken, çoğunlukla kare odaların dekorasyonunda ciddi zorlanmalar olduğuna şahit olduk. Ister oturma odası olsun ister yatak odası isterse de banyo, odanın şekli kare olduğu zaman kimse neyi nereye koyacağını bilemiyor gibi görünüyor. Küçük tüm ev dekorasyonunda uygulayabileceğiniz bazı pratik bilgiler, küçük kare oturma odası dekorasyonunda da işinize oldukça yarayabilir. O zaman bakalım kare alanların dekorasyonunda ne yapalım, ne yapmayalım.

Kare odalarda duvar aksesurlarını fazla kullanmayın.

Kare bir odada hangi duvarı seçerseniz seçin üzerine dikkat çekici unsurlar yerleştirdiğinizde rahatsız edici bir görünüm oluşturcaktır. Eğer duvarlarını verimli kullanmak isterseniz odanın üç tarafında duvar rafları gibi dekorasyon malzemeleri kullanabilir bir duvarını da televizyon ünitesi gibi büyük bir mobilyaya ayırabilirsiniz. Böylelikle oda içerisindeki dengeyi sağlamış olursunuz. Aksi taktirde üzerinde aksesuar olan duvar diğerlerinden çok daha küçükmüş gibi görünüp rahatsız edebilir.

L koltukları bu odalarda mümkünse tercih etmeyin

L koltuklar daha çok uzun ve dar oda dekorasyonlarında tercih edilir. Kare oturma odasında bu tarz bir koltuk çok yer kaplar, yeterince alan sağlamaz. Duvara yaslanmış bir iki minimalist kanepe bu tarz bir koltuktan çok daha fazla verimli olacaktır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir