Oturma Odası Dekorasyonu

Küçük Kare Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Herhangi bir yeri dekore etmeden önce iki yönden düşünmek gerekir. Estetik açıdan ve fonksiyonellik açısından. Ister açık bir alanı, isterseniz bahçenizi veya balkon teras gibi bir alanı, isterseniz mutfağınızı ve oturma odanızı dekore edin hiç fark etmez. Tüm alan dekorasyonlarında dekorasyon fikirlerini içi açıdan düşünmek gerekir. Peki sizin için hangisi daha önemli. Nasıl olursa olsun çok şık ve estetik görünsün mü dersiniz yoksa en kullanışlı ve ergonomik mobilyaları kullanarak kendime yaşam alanı oluşturmak istiyorum çok da şık olmasına gerek yok mu dersiniz? Küçük kare oturma odaları dekorasyonu en zor alanlardan bir tanesidir. Odanın küçük olması dekorasyonu oldukça zor bir hale getirirken bir de kare şeklinde olması daha da zor hale getirir. Bu sebeple de biz küçük kare oturma odası dekorasyon fikirleri hakkında geniş bir araştırma yapıp en güzel fikirleri en güzel örneklerle sizler için bir araya getirdik.

Küçük kare oturma odası da yatak odası da mutfak da, hepsi aynı şekilde dekorasyonu zor alanlardır. Yatak odası daha az kullanılğı için tamamen kullanım odaklı döşenebilse de oturma odası ve salonlarda estetik kaygı daha fazla ön plana çıkar. Kare oturma odalarını dekore ederken ilk olarak estetik mi kullanışlılık mı konusuna karar verin. Ardından hangisi sizin için daha önemli ise ona göre planlamanızı yapabilirsiniz. Hangi tarzı belirlemiş olursanız olun, genel olarak kullanabileceğiniz bazı bilgiler vardır. Kare odalarda bir odak noktası belirlemek oldukça zordur. Ancak her duvarın eşit olduğu ve sıkıştırılmış gibi görünmesini engellemek için duvarlardan birini merkez alabilirsiniz. Bu duvar önüne ince bir masa koyabilir yanındaki duvara da koltukları yerleştirebilirsiniz. Duvarlara büyük raflar koymak alanı daraltır, duvara dayalı yüksek bir kitaplık sizin işinize yarayabilir. Bu kitaplık hem ortadaki bir çok dağınıklığı kaldırır hem de fazla yer kaplamadan dekorasyonu tamamlar.

Küçük kare oturma odası dekorasyon fikirleri ile örneklerinden bazılarınızı galerimizdeki görsellerde görebilirsiniz. Ayrıca küçük oturma odası dekorasyonu içeriğimizden de farklı bilgiler alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir