Teras ve Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkonlar İçin Harika Dekorasyon Fikirleri

Modern zamanların getirisi olan küçük ev ve yapıların sonucunda küçük balkonlar ile büyük alanlar yaratmak zorundayız. Özellikle şehir merkezinde küçük bile balkonu olmayan onlarca ev olduğu düşünüldüğünde her ne boyutta olursa olsun balkonu olanlar kendilerini çok şanslı sayabilirler. Biz de tam bu noktada sizlere yardımcı olması için küçük balkonlar için harika dekorasyon fikirleri hazırladık. Dışarıya açılan tek nokta olan bu alanda hem daha keyifli vakit geçirmeniz hem de daha konforlu olabilmeniz için harika fikirler hazırladık. Kullanacağınız balkon mobilyalarından duvar renklerine, desenlerine ve aksesuarlarına kadar her detayı ince ince düşündük ve fikirleri bir araya getirdik.

Büyük fikirler ile küçük alanlar

Dar alanları en verimli şekilde değerlendirmek için tasarlanmış askılı balkon masaları bu noktada en çok işinize yarayacak aksesuarlardan biridir. Çok çeşitli boyutları olan bu masaları balkon demirlerine takabiliyorsunuz. Benzer balkon masalarının orta kısmı boş olup demirlerin üzerine oturtulabilen versiyonları da mevcut. Bu tarz oturtulabilen masalar diğerlerine göre daha sağlam ve güvenilir olabilir. Dengeyi sağladığınız zaman gayet kullanışlı olan bu masaların üzeri cam olanları, plastik olanları, demir olanları va ahşap olanları vardır. Balkon genişliğinize göre çok küçük, orta ve büyük boyutlarda bulabileceğiniz bu masaları balkon demirleri bulunan her yerde kullanabilirsiniz.

Romantik ve aydınlık balkonlar

Balkon aydınlatması da tıpkı diğer tüm oda aydınlatmaları gibi oldukça önemlidir. Küçük alanlardaki ayna kullanımını farklı boyutlardaki aynalar ile balkonlarınızda da uygulayabilirsiniz. Aynanın yanında uzun şamdanlara ve mumluklara yerleştirilmiş büyük mumlar, yere konulmuş aydınlık balkon fenerleri ile bulunduğunuz alana derinlik katabilirsiniz. Bu soft renklerdeki değişik aydınlatma şekilleri balkonunuza romantik bir hava da katmayı ihmal etmiyor. Modern ve dekoratif meşaleleri de balkonlarınızda kullanabilirsiniz. Eğer balkonunuz çok küçükse burada gerçekten yanmayan farklı tarzlardaki meşaleleri kullanmanızı öneririz.

En önemli detaylardan, küçük balkon koltukları

Küçük balkon koltukları herkesin aklına geldiği üzere yere yakın minik tabureleri andıran koltuklardır. Ancak aslında küçük balkon dekorasyonunda bu tarz küçük balkon koltukları yerine konforlu ve biraz da gösterişli sandalyeler kullanmak daha doğrudur. Bu küçük alanda minik bir oturma odası konforu ve havası yaratmak için tabureden bozma sandalyeler yerine daha etkileyici oturma ürünlerine ihtiyacınız olabilir. Balkon dekorasyonu hakkında daha fazla bilgi için küçük balkon masası modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir