Teras ve Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkonlar İçin 20 Kendin Yap Fikri

Balkon hiç olmasa bir dert küçücük bir balkon olsa ayrı bir dert. Hiç balkondansa küçük balkon daha iyi ancak o balkonu kullanışlı bir hale getirmek de ayrı bir konu. Biz de bu sebeple küçük balkonlar için 20 kendin yap fikrini hazırladık. Ekonomik fiyatlarla, elinizdeki imkanlarla hazırlayabileceğiniz bu dekorasyonlar sayesinde bütün yazınızı balkonunuzda geçirebilirsiniz. Hatta kışın kar yağdığında da minik keyifler yapmak için bu dekorasyonu kullanabilirsiniz. O zaman bakalım bu dekorasyon fikirleri nelerdir.

Su şişe ve bidonalarını kullanın

Damacana ya da beş litrelik su şişeleri. Bunları ortadan ikiye kesin, içine kaliteli topraklar doldurun. Bu saksının büyüklüğüne bağlı olarak sevdiğiniz bitkileri ekin. Yalnız küçük balkonlarda mümkün olduğunca bitkilerin kenarlarda durması ve küçük olması gerektiğiniz unutmayın.

Yine pet şişeler, dikey bahçeler

Çok küçük bir balkonda çiçeğe yer mi var sanki dediğinizi duyar gibiyiz. Evet yerde yer yok belki ama duvarlarda var! Pet şişelerin orta kısmından bir tarafını kesip kase gibi yapın. Bu şişelerden bir kaç tanesini sağlam bir iple ya da zincirle baş ve son kısımlarından bağlayın. Sonra şişelerin içlerini toprakla doldurup güzel güzel çiçekler dikin. Dışına doğru uzayıp giden çiçekler dikerseniz bütün duvarı dikey bir çiçek bahçesine çevirebilirsiniz.

Eski yastıklar yeni minderler

Balkonlarda ve teraslarda hatta bahçelerde de en keyifli ve konforlu oturma malzemeleri minderlerdir. Kocaman minderleri atın yere, köşeye kenara yayılın üzerine. Kalabalık olduğunda bir kaç kişinin aynı anda oturabileceği kocaman minderleri satın almanıza gerek yok, eski yastıklarınız ile harika minderler yapabilirsiniz. Hala bir çok evde eski pamuk yastıklar duruyordur. Annelerden anneannelerden kalma bu yastıkları ne atmaya kıyabiliriz ne de kullanabiliriz. Durum böyle olunca en iyisi onları farklı şekilde kullanmak. Tüm yastıkları sökün ve içlerini bir arada dökün. Onları evdeki herhangi bir çubukla çırpın ve bir iki gün havalandırın. Aman dikkat edin ıslanmasınlar. Sonra dilediğiniz büyüklükte hazırladığınız minder kılıfları içine doldurun. Elyaf olmadıkları için kolayca sınmazlar. Ayrıca tüm köşe ve kenarlara göre şekil alıp armut koltuk haline bile gelebilirler. Küçük balkon dekorasyonu konusunda daha fazla fikir için küçük balkonlar için harika dekorasyon fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir