Teras ve Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkon Masası Modelleri

Kırsal mekanlar ve yazlık evler dışında  şehir merkezindeki evlerde en önemli alanlardan biri balkonlardır. Ister küçücük ister kocaman olsun, büyük binaların dışarısı ile tek bağlantısı olan balkonlar ev sakinleri için çok büyük önem taşır. Artan nüfus ve toprağın gittikçe değerlenmesi sonucu konut fiyatları arttı. Artan konut fiyatları küçülen metrekareler ve minik daireler ile dengelenmeye çalışılıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde balkonun neredeyse hayaldir. Bu sebeple de küçücük alanlar bile balkon olarak kullanılabiliyorsa dekore edilerek mükemmel bir hale getirilir. Büyük şehirlerin minik balkonlarını doğru dekorasyon ve mobilyalar ile gayet kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

En pratik ve kullanışlısı, katlanır balkon masası modelleri

Küçük balkon dekorasyonunda gösterişli masa ve sandalyeler alanı olduğundan daha büyük gösterir. Katlanır masalar sade modellerin yanında oldukça gösterişli modeller ile de ön plana çıkar. Katlanır masalar sadece balkonda değil mutfak gibi salon gibi tüm dar alanlarda oldukça kullanışlı bir mobilyadır. Sadece balkon için üretilmiş katlanır masalar dışında normal katlanabilir masaları da yerine göre balkonda kullanabilirsiniz. Katlanabilir balkon masalarının özellikleri ise diğer masaların malzemelerine göre güneşe, ısıya ve suya daha dayanıklı olmasıdır. Aksi taktirde balkon masasını sürekli içeri taşımak zorunda kalabilirsiniz. Tabii balkon için üretilmemiş masaları çeşitli masa örtüleri ve koruyucu kılıflar ile de güneşten ve sudan koruyabilirsiniz.

Tam küçük balkona göre, portatif balkon masası modelleri

Portatif masa ve sandalyeler daha çok piknik amaçlı kullanılan eşyalardı. Zamanla küçük alanlar için kolay taşınabilir eşyalar popüler olduğu için portatif balkon masaları da sandalyeleri ile birlikte hayatımızda yerini aldı. Evi küçük olduğu için balkonunu aynı zamanda geçici kiler gibi kullanmak zorunda kalıyorsanız ancak aynı zamanda ara ara balkonda vakit de geçirmek istiyorsanız katlanabilir, taşınabilir ve hatta paketlenebilir portatif masalar sizin için ideal denilebilir. Masa sandalye takımı olarak bulabileceğiniz bu mobilyaları hem bahçede hem de piknikte kullanabilirsiniz.

Modern balkonların vazgeçilmezi, askılı balkon masası modelleri

Binalar arasında kalmış şehir merkezlerinin minik balkonları askılı balkon masaları ile bezenir. Ilk kez yurtdışında kullanılmaya başlanmış bizim de evlerimize yabancı mobilya markaları sayesinde girmiştir. Tüm kullanışlı balkon mobilyaları ve balkon dekorasyonu hakkında daha fazla bilgi almak için modern balkon dekorasyonu fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir