Teras ve Balkon Dekorasyonu

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Havaların ısınmaya başladığı bu yaz günlerinde balkonlarda geçirilen zaman içeride geçirilen zamanlardan çok daha fazladır. Özellikle sıcak yaz gecelerinde daha da fazla zaman geçirecek olduğunuz balkonları en güzel hale getirmenin zamanı geldi bile. Peki küçük evinizin küçük balkon dekorasyonu nasıl yapılır? Sadece mobilya seçimi olarak değil aynı zamanda boyama, aydınlatma, çiçeklerin ve bitkilerin hazırlaması açısından da bu dekorasyon en güzel nasıl yapılır? Işte tüm bu soruların cevaplarını en detaylı açıklamalar ve örnekler ile yazımızda bulabilirsiniz.

Ilk iş, balkon düzenlemesi

Öncelikle balkondaki işe yaramaz eşyaları atabilir dekorasyona balkonunuzu temizleyerek başlayabilirsiniz. Kış aylarında balkonu kullanmadığınız eşyaları depolamak için kullanıyor olabilirsiniz ancak havalar ısınmaya başladıktan sonra bu eşyaları başka bir yer bulmanız gerekiyor. Ya da zaten kullanmıyorsanız atabilir, hayatınızda yer kaplayan gereksiz eşyalardan kurtulmuş olursunuz. Masaya çevirebileceğiniz ya da hem masa hem dolap gibi kullanabileceğiniz eski masalarınız, dolaplarınız varsa bunları atmayın. Bu tarz mobilyaları aynı anda bir kaç şekilde kullanabileceğiniz hale getirebilirsiniz. Eğer boyaları çıkmış, eski görünüyorsa da hiç üzülmeyin. Sevdiğiniz bir kutu boya, bir fırça ve bir kaç zımpara kağıdı ile yepyeni bir hale getirebilirsiniz. Boyamak istediğiniz tüm ahşap malzemeleri öncelikle çok iyi bir şekilde zımparalamalısınız. Eski boyanın tamamen çıktığına eminseniz yeni boyayı hazırlayıp mobilyaları boyayabilirsiniz. Bu arada, bazı mobilyalar ve boyalar cila gerektirir. Bu durumda üzerine bir de cila atmanız gerekecektir.

Kendinize konfor alanları yaratın

Küçücük bi köşe de olabilir kocaman bir kenar da. Hangisi olursa olsun, tek başınızayken harika vakit geçirebileceğiniz kitap okuyabileceğiniz, müzik dinleyebileceğiniz ya da film izleyebileceğiniz köşeler oluşturun. Eğer bu alan oldukça dar ise ince, zarif tasarımlarla hazırlanan minik masa ve sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca kitaplarınızı duvara bir raf yerleştirip oraya koyabilirsiniz. Kitapların yanında minik saksılarda bir kaç bitki,çiçek yerleştirerek ortama havalı bir görünüm katabilirsiniz.

En önemli detay, bitkiler ve çiçekler

Balkon dekorasyonunda balkonun boyutu ne olursa olsun en önemli detay bitkilerdir. Bu bitkileri minik ağaçlardan ya da sevimli çiçeklerden seçebilirsiniz. Eğer alanınız varsa yere büyük saksılarda yerleştirebileceğiniz bu bitkileri alanınız yoksa dikey bahçelendirme ünitelerine yerleştirerek kullanabilirsiniz. Küçük balkon dekorasyonları hakkında daha fazla bilgi için küçük balkonlar için harika dekorasyon fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir