Mutfak Dekorasyonu

Kruvaze Mutfak Perde Modelleri

Evin en önemli alanlarından biri olan mutfakların dekorasyonu özellikle evin hanımları için oldukça önem taşır. Yenilenen dekorasyonlarda mutfak dekorasyonu ve perdelerine de ayrı bir özen göstermek gerekir. Kolay temizlenebilen, kir tutmayan, doğru renklerdeki mutfak perdeleri hayatı kolaylaştırır. Değişen mutfak perde modasında kendine oldukça geniş bir yer bulan kruvaze mutfak perde modelleri, yeni nesil ev dekorasyonunun önemli bir parçası haline geldi. Eğer tüm evde dekorasyon değişikliği yaptınız ve çok masraf yaptıysanız, mutfakta da bir kaç küçük değişiklik ile büyük bir etki yaratmak istiyorsanız bunun en kolay yolu, perdeleri değiştirmektir. Bu küçük detay ile bir anda mutfağınızı yenilemiş gibi hissedebilirsiniz.

Mutfak perdesi seçerken nelere dikkat edilmeli?

Mutfak perdesi seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken konu, mutfağın genel renk tonu ile uyumlu olması konusudur. Çoğunlukla sade renkler tercih edilse de renkli, çiçekli ve desenli mutfak perdeleri de oldukça kullanışlıdır. Kruvaze mutfak perde modelleri içerisinde yer alan onlarca renk ve desendeki perdelerden hangisini seçeceğinize karar vermek zor. Mutfak dolaplarınıza, halınıza ve diğer mobilyalara uygun bir renk seçmeniz gerekir. Ancak bu şekilde oda içerisinde huzur verici bir uyum yakalarsınız. Açık renk perdelerin aydınlık mutfakları daha da aydınlık yaptığı gerçektir. Daha havalı ve kendi tarzı olan mutfaklar için ise dilediğiniz renk perde modelleri seçebilirsiniz.

Rustik ruhlu mutfak modelleri

Rustik ya da kırsal tarz dekorasyon son zamanlarda şehir merkezi apartman dairelerine hayat verir oldu. Doğallık ve ağacın, ahşabın ön plana çıktığı bu dekorasyon stilinde en fazla tercih edilen perde modeli ise kruvaze perdelerdir. Diğer dekor tarzına göre daha sade olan bu tarzdaki perdelerde doğayı yansıtan yeşil, kahverengi, mavi tonları ön plana çıkar. Alanına göre yine doğayla özdeşleşmiş desenler ürünlere eşlik eder. Mutfakta yapraklı, sebzeli ve meyveli perdeler açık kahve rengi tonları zeminlerde karşımıza çıkar. En sevilen kruvaze mutfak perde rengi ise açık mavi ile açık yeşildir. Mutfak perdesi çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz mutfak stor perde modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir