Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Kız Çocuk Odası İçin Aksesuarlar

Kız çocuklar, erkek çocuklara göre anne babalarının seçimlerini daha kolay benimseyen onlarla aynı sayfaya daha kolay gelen çocuklardır. Çocuklar izledikleri herhangi bir çizgi filmin etkisinde kalarak odalarını aynen o çizgi filmdeki çocuk veya çocukların odalarına dönüştürmeye çalışabilir. Bir erkek çocuk çok etkilendiği uzay filminden veya uzaylıların olduğu çizgi filmden etkilenerek odasını uzay mekiğine dönüştürmeye çalışabilir. Bir kız çocuk severek izlediği çizgi filmdeki kızların odalarını veya prenseslerin odalarını baz alarak kendi odasını o hale getirmeye çalışabilir. Burada önemli olan çocukların ne istediklerini neden istediklerini anlayarak onlarla anlaşabilmektir. Hayır bu senin dediğin olmaz demek yerine daha sıcak daha samimi ve yumuşak bir dille yaklaşmak gerekir.

Erkek ve kız çocuk odaları günümüz modern dünyasında çok da büyük farklılıklara sahip olmuyor. En azından renk ve desen bakımından eskisi kadar keskin çizgiler ile ayrılmış bir durumda değil. Siz çocuk odalarının temel eşyalarını alıp yerleştirdikten sonra aksesuarlar ile süslemek çoğunlukla onlara kalıyor. Biz bu yazımızda kız çocuk odaları için aksesuarlar seçerek hem anne babalara, hem de kız çocuklarına fikir vermek istedik. Dünyanın çeşitli yerlerinden çeşitli fikirleri bir araya getirerek yeni dünyalara pencereler açtık. Dünya çok hızlı değişiyor, tüm alışkanlıklar ile birlikte moda ve trendler de oldukça hızlı bir şekilde değişiyor. Durum böyle olunca da bu düzene ayak uydurmak öyle kolay olmuyor. Kız çocukların odalarında eskisi gibi pembe tüller bulunmuyor. Kızlar odalarında daha yaratıcı aksesuarlar olmasını istiyor. Ayrıca pembe de olmak zorunda değil.

Kız çocuk odası aksesuarlarının başında şık ve estetik lambalar gelir. Erkek çocuk odalarında lambalar o kadar önemli olmasa da kızların odalarında önemlidir. Kız çocuklar kendi odalarını süslemeyi, kendi odaları için bir şeyler yapmayı erkeklerden daha çok severler. Erkeklerin ilgi alanı daha farklıdır. Böyle olunca da kız çocuk odaları için kendin yap fikirleri ile tasarımlar daha çok ön plana çıkar. Galerimizde kendin yap fikirleri ile yapabileceğiniz örnekleri de görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir