Bahçe Dekorasyonu

Kış Bahçeleri İçin Dekoratif Fikirler

Kış geldi evlerimize kapandık. Bütün yazı hatta bahar havalarını soğuk gibi bile olsa balkonlarda, bahçelerde geçirenler için içinizi ısıtacak kış bahçesi fikirleri hazırladık. Kış bahçeleri için dekoratif fikirleri kapalı balkonlarınız yani kış balkonlarınız, kış için kapattığınız teraslarınızda da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bahçelerimizi, balkonlarımızı, teraslarımızı dekore ederken en çok dikkat ettiğimiz şey şömine, barbekü kısmıdır. Yaz aylarında nefis yemekler pişirmek için kullandığımız bu alanları kışın ısınmak, sıcak çikolatalar pişirmek, harika sıcacık kış kahveleri yapmak için kullanırız. Ilk olarak bu şöminenin etrafına hoş kandiller, meşaleler koyarak hem şömine etrafını güzelleştirebilirsiniz hem de yenilikçi ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

Mum, bir bahçenin veya balkonun veya terasın yani hepsinin olmazsa olmaz dekoratif ürünerinden bir tanesidir. Açık alanalrda etrafı cam kapaklar ile kapatılmış kandil tipli mumlar çok kullanışlıdır. Kapaklı olmayan mum sönebilir, devrilebilir sıkıntılı durumlara yol açabilir. Ancak kandil mumlar son derece güvenlidir. Kış bahçeleri için dekoratif fikirler arasında elektronik mumlar da vardır. Bu mumların son zamanlarda çıkan tasarımları gerçek mumları aratmayacak nitelikte. Isterseniz vakit kaybetmeden onların tasarımlarına da hızlıca bir göz atın.

Teras ya da balkon, özellikle de kış aylarında yumuşacık minderler ile bezenmiş köşeler olmalıdır. Bu köşelere kendinizi atar, sıcaklığın keyfini çıkarırsınız. Eğer yeriniz müsait ise bu köşeye harika balkon koltukları yerleştirebilirsiniz. Eğer o kadar yeriniz yoksa da merak etmeyin, yine harika bir yolu var. O zaman da bu köşelere kalın minderler koyarak buraları şark köşesi gibi süsleyebilirsiniz. En havalı puf mindeleri, tüylü ve sıcacık battaniyeleri de attnız mı tamam!

Işıklar! En önemli detaylardan bir tanesi de kış bahçelerinin ışıklandırılmasıdır. Sıcacık, samimi bir ortam yaratmak için sıcak sarı tonlarında led lambalar ile bahçe ışıklandırması yapabilirsiniz. Tel kablolar üzerine dizilen ışıklar ile balkonlarınızın, teraslarınızın ve bahçenizin istediğiniz tarafını rahatlıkla süsleyebilirsiniz. Çeşitli örnekleri inceleyerek hangisinin sizin için daha uygun olduğuna, en çok hangisini beğendiğinize de karar verebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir