Diğer

Kına Tepsisi Süsleme Fikirleri

Kına tepsisi süsleme, eğlenceli olduğu kadar dikkatli yapılması gereken bir işlemdir. Hayatınızın en önemli günlerinden biri olan bu günde her detayın mükemmel olmasını, uyum içinde olmasını istersiniz. Damadın bile, gelinin giydiği bindallının renginde kravat takması gerekir. Biz de detayların bu kadar önem arz ettiği bir gün için en kolay ve güzel kına tepsisi süsleme fikirlerini bir araya getirdik. Burada, klasik bir kına tepsisi nasıl süslenir bunun anlatımının yanında farklı süsleme fikirleriden de bahsedeceğiz.

Kına tepsisi nasıl süslenir?

Kına tepsisi olması için, kenarları yüksek olan herhangi bir tepsi kullanabilirsiniz. Ayrıca sadece iskelet olarak tepsiyi nişan ve kına malzemeleri satan herhangi bir mağazadan satın alabilirsiniz. Süslemesi yapılmayan sade tepsileri oldukça iyi bir fiyata bulabilirsiniz. Kına tepsisini normal tepsiden yapabileceğiniz gibi kartondan hazırlanmış özel tepsilerden de yapabilirsiniz. Hangisini tercih ederseniz edin, farklı şekillerde süsleme yapabilirsiniz. Ilk yapmanız gereken bu tepsiyi kaplamak. Dilerseniz bunu saten parlak bir kumaşla yapabilirsiniz. Isterseniz de kadife kumaş veya tül kullanabilirsiniz. Tercih ettiğiniz bir tanesini tepsinin tamamını kaplayacak büyüklükte kesin. Mümkünse yuvarlak şekilde kesmeye çalışın. Kumaşı veya tülü gerekenden fazla keserseniz etrafını kısaltabilirisniz ancak eğer ihtiyacınız olandan daha küçük keserseniz maalesef tüm kumaş boşa gidebilir.

Kumaşı hazırladıktan sonra tepsinin etrafını kaplayın, alt kısımlarından fazlalıkları kesip silikon ile yapıştırın. Ortasına kına tabağını yine silikon ile yapıştırın. Ancak silikonu fazla sürmeyin üzerine çıkmasın, buna dikkat edin. Kına tepsisi temel anlamda hazırdır. Sonrasında tepsinin etrafını isterseniz elinizle sırmalı ipler alarak işleyebilirsiniz. Veya hazır satılan altın renkli süsleme iplerini yine az miktar silikon ile yapıştırabilirsiniz.

Kına tepsisi süsleme fikirleri tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Tuhafiye dükkanlarından alabileceğiniz tüm malzemeleri şık ve gösterişli bir kına tepsisi hazırlamak için kullanabilirsiniz. Kına tepsileri ve süsleme şekilleri hakkında daha fazla bilgi almak, örneklerini görmek için en güzel kına tepsisi modelleri yazımıza göz atmalısınız. Ayrıca sizler için hazırladığımız galerimizde, farklı modelleri ile öne çıkan kına tepsilerini, süsleme modellerini ve farklı fikirleri görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir