Bahçe Dekorasyonu

Kına Gecesi İçin Bahçe Süsleme Fikirleri

Bahar ayları geldi çattı, hatta neredeyse yaz geliyor. Bahar ayları demek nişan demek, kına gecesi demek, düğün demek. Hayatının en özel günlerine yaklaşan genç çiftleri bu özel günlerin hazırlık telaşı sarmış durumda. Biz de bu konuda gençlere yardımcı olmak için kına gecesi için bahçe süsleme fikirleri ve örneklerini bir araya getirdik. Böylece en güzel ve özel günleri güzel hatıralar ile hatırlayabilirsiniz.

Kına gecesinde değişik fikirler, ev partisi

Kına gecesi düğünden bir önceki akşam yapılan, sadece kadınların katıldığı aslında bir nevi anneye ve ana evine veda törenidir. Eskiden gözyaşları içinde eline kına yakılan gelinler varken şimdi damat ile dans eden gelinler var. Düğün salonları ya da çay bahçelerinde yapılan büyük çaplı kına organizasyonları yörelere göre değişiklik göstermektedir. Ancak eski adetlere bağlı kalarak usulüne uygun kına gecesi yapmak isteyenler ise evlerinin bahçesi ya da evin önündeki sokakları tercih eder. Eğer siz bu gece için değişik fikirler arıyorsanız büyük şehirlerdeki bazı popüler mekanları bu özel etkinlik için kiralayabilirsiniz. Bu mekanlar bekarlığa veda partisi, kına gecesi gibi özel konsept partiler hazırlama konusunda uzmandır. Böyle bir mekanda kına gecesi boyunca farklı farklı sürprizlere hazır olabilirsiniz.

Kına gecesi süsleme fikirleri

Geleneksel kına gecesi düzenlemek istiyorsanız evinizin bahçesi bu etkinlik için mükemmeldir. Kınanızda giyeceğiniz elbiseye göre rengini seçebileceğiniz süsleme malzemeleri ile bahçenizi süsleyebilirsiniz. Eğer bindallı giyecekseniz süslemede bol bol tül kullanabilirsiniz. Eğer kırmızı bindallı giyecekseniz kırmızı süsler, pembe veya mor bindallı giyecekseniz mor ya da pembe tüller tercih edebilirsiniz. Kına konseptinin olmazsa olmazı mumlar ve kına tepsilerini de aynı renklerdeki süsleme malzemeleri ile süsleyebilirsiniz. Gelinin oturacağı sandalyeden misafirlerin gireceği kapıya kadar tüm detayları birbirine uyumlu hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kınaya gelen tüm misafirlerin uyumlu olmasını isterseniz de her birine uygun renklerde şal verip etkinlik boyunca bunu takmalarını isteyebilirsiniz.

Tüller hazır peki bitkiler?

Kına gecesi için hazırlanan bahçede ne kadar çeşitli renklerde çiçek ve bitki varsa ortam da o kadar güzel olacaktır. Etkinliğin gece yani hava karardıktan sonra yapılacağını düşünürsek bahçedeki ışıklandırmanın bahçe süslemesinin en önemli kısmı olduğunu söyleyebiliriz.  Bahçe dekorasyonu konusunda daha fazla bilgi için modern bahçe dekorasyon fikirleri yazımıza bakabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir