Kendin Yap

Kendin Yap Sehpa Modelleri

Kendin yap fikirleri ile ev dekorasyonu imkanları her geçen gün daha da artıyor. Elimizdeki imkanları kullanarak ortaya çıkarabileceğimiz ürünler aksesuar olmanın ötesinde mobilya olarak bile kullanılabiliyor. Bu yazımızda sizlere kendin yap sehpa modelleri ile isteyenlere masa yapım fikirleri anlatacağız. Evinizde bulunan fazla malzemeler ile veya kullanılmış, eskimiş ancak bazı parçaları hala kullanılabilir durumda olan eşyalar ile harika şeyler ortaya çıkarmak mümkün. Evlerimizde salonlarımızda veya oturma odalarımızda hepimizin bir orta sehpası vardır.

Yurt dışında daha çok kahve masası coffe table olarak geçen bu sehpalar bizim ev dekorasyonlarımızın olmazsa olmazlarındandır. Sadece orta sehpa olarak değil aynı zamanda koltuğun yanında masanın yanında fazla eşyaları koymak için, çay kahve içerken veya atıştırma yaparken kullanmak için sehpalar durur.

Yatak odasında, mutfakta hatta bazı banyolarda bile sehpa kullanılır. Kısacası biz sehpa modellerini evimizde her yerde kullanırız. Bu kadar kullanışlı bir mobilyayı kendi imkanlarımız ile kendimiz yapabilsek, ortaya kimsenin evinde olmayan tasarımı sadece bize ait olan mobilyalar çıkarsak harika olmaz mıydı? Tabiki olurdur.

Kendin yap sehpa modelleri, kullanacağınız materyale göre değişiklik gösterir. Yani isterseniz kocaman bir sehpa modeli yapabilirsiniz. Isterseniz de minik bir kaç sehpa yapabilrsiniz. Peki bu sehpaları nelerden yapabiliriz? Eski bir masayı parçalayarak, zımparalayıp boyayarak tamamen yeni ve farklı bir sehpa modeli haline getirebilirsiniz. Eski bir akvaryumu etrafına malzemeler yerleştirerek masa haline getirebilirsiniz. Akvaryumlar son zamanlarda kendin yap projelerinde sık sık kullanılan malzemelerden biri haline geldi. Sevdiğiniz renk ve desenlerdeki kağıtları da bu sehpa modellerini süslemek için kullanablirsiniz.

Retro bir masa veya sehpa mı yapmak istiyorsunuz. Tasarım ürünler mağazalarda aşırı pahalı değil mi? O zaman kendi tasarım ürünlerinizi kendiniz yapın. Eski bir valizi sehpa haline getirebilirsiniz. Aklınızdaki tarzda kendi valiziniz yoksa eskiciden veya ikinci el eşya satan herhangi birinden bu valizleri rahatlıkla alabilrisiniz. Sonrasında kendin yap sehpa modelleri örneklerinin en güzellerinden bir tanesini yapabilirsiniz.

Farklı örnek tasarımlarını da galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir