Kendin Yap

Kendin Yap Oda Dekorasyonu Fikirleri

 

Tüketim çılgınlığının hat safhalara ulaştığı şu zamanlarda tüketimi azaltmak, eski ve artık malzemeleri değerlendirmek aynı zamanda üretime kıyısından köşesinden katkıda bulunmak için ortaya çıkan en iyi fikirlerden bir tanesidir kendin yap fikirleri. Bu fikirler yurt dışında do it yourself, dıy olarak adlandırılır ve proje olarak görülür. Bu kelime grubunun anlamı hem kendin tek başına yap demeye gelir hem de kendin için yap anlamına gelir. El yapımı malzemelerden çok eski malzemeleri atmak yerine onları değerlendirmek amaçlı ortaya çıkmış fikirlerdir. Kendin yap oda dekorasyonu fikirleri konusunda kullanılabildiği gibi bahçeden banyoya, cafelerden restoranlara kadar aklınıza gelebilecek her yerin dekorasyon fikirleri konusunda bilgi verir. Yani herhangi bir yerde gördüğünüz kendin yap fikirleri sayesinde hayatınızdaki her yeri güzelleştirebilir, atık malzemeleri değerlendirebilirsiniz. Kağıt veya plastiği biz geri dönüştüremeyiz ancak eskimiş kıyafetleri, boş şişeleri veya eskimiş artık kullanılmayan ahşap bir mobilyayı farklı şekillerde kullanmak için geri dönüştürebiliriz.

Bugünkü yazımızda kendin yap oda dekorasyonu fikirleri ile örnekleri hakkında bilgiler vereceğiz. Ağırlıklı olarak ev içerisinde yatak odasından mutfağa, salondan banyoya kadar her yerde kullanabileceğiniz bu fikirleri isterseniz biraz değiştirerek balkonlarınızda veya bahçelerinizde de kullanabilrisiniz. Bir oda dekorasyonunda temel amaç akıllı depolama alanları yaratmaktır. Bu da nasıl olur, eşyaların ortadan kalkmasını sağlayarak olur. Dolap dışında eşyaların ortadan kalkmasına en fazla yardımcı olan aksesurlar tabiki duvar raflarıdır.

Çocukların yattığı ranzalar çocuklar büyüyüp evden ayrıldıklarında çöpe gitmek dışında bir işe yaramazlar. Peki siz bu ranzayı parçalasanız, bir marangozdan yardım alarak şekil verseniz, bir matkap birkaç dübel ile bu parçaları duvarlara monte etseniz harika olmaz mı? Bu parçaları isterseniz zımparalayarak düzleştirebilir, sonra bunları boyayabilir, üzerine desenler çizebilirsiniz. Isterseniz cilalayabilirsiniz. Bu parçaları kullanarak köşeleri kullanabilir harika köşe rafları yapabilirsiniz. Kitaplarınızı, deftelerinizi yerleştirebilir el yapımı bir kütüphaneye sahip olabilirsiniz.

Bu harika fikirleri ortaya çıkarmak için galerimize göz atabilirsiniz.

Farklı yatak odası dekorasyon fikirleri bu yazımızda sizleri bekliyor!

Country yatak odası dekorasyonu yapmanın püf noktalarını öğrenmek için hemen tıklayın!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir