Kendin Yap

Kendin Yap Hobi Dekorasyon Fikirleri

Kendin yap fikirleri ile boş zamanlarımızı daha verimli geçirmenin yanında oldukça kullanışlı, şık tasarımlar da ortaya çıkarabiliriz. Yurt dışında çok daha popüler bir hale gelen kendin yap fikirleri ve projeleri, tamamen tüketim üzerine kurulu zamanımızda artık maddeleri değerlendirmek, kullanılmayan ürünlerle herhangi bir şey ortaya çıkararak üretime katkıda bulunmak anlamına da geliyor. Bu projeler içerisinde en fazla ilgi görenler ise kendin yap hobi dekorasyon fikirleri oluyor. Dekorasyon için yapabileceğimiz aksesuarlar hem daha kolay hem de direk kullanımı mümkün oluyor. Yaptığımız şeyin sonuç vermesi bizi o şeyle daha fazla meşgul eder. Yani yaptığımız bir lambanın, bir sehpanın veya süslediğimiz bir masanın gündelik hayatta kullanılıyor olması, gören arkadaşlarımızın bu  ne kadar güzel olmuş demesi, bizi daha fazla üretim yapmaya iter.

Modern zamanların insanlarının pek boş zamanları olmuyor. Evinizde internetiniz, bilgisayarınız ve televizyonunuz varken onları izlemek yerine ben gidiyip malzemeler toparlıyım da ortaya bir şeyler çıkarıyım demek oldukça zor. Modern hayat bizi tembelliğe, daha çok dijitalliğe itti. Avcı ve toplayıcılıktan gelen insanoğlu, doğal olarak en çok ellerini kullanarak bir şeyler üretmiştir. El yapımı ürünler, maketler, oyuncaklar ve hobi malzemeleri hala hayatta kalmaya çalışıyorsa bu iç güdülerden kalanlar ile hayatta kalmaya çalışıyor. Kendin yap hobi dekorasyon fikirleri için malzemeleri hobi dükkanlarından alabileceğiniz gibi evdeki artık malzemeler ve eski eşyaları da kullanabilirsiniz. Bahçede bulduğunuz güzel ağaç dallarını veya eski mobilyalardan kalan parçaları bile bu dekorasyon fikirleri için kullanabilirsiniz.

Kendin yap hobi dekorasyon fikirleri içerisinde en kolay ve uygulanabilir olanları genelde lambalardır. Bu lambaların içerisindeki ampulleri hazır olarak almanız gerekir. Eğer evde lamba kısmı kırılmış sadece içinin ampulleri kalmış malzemeler varsa onları da rahatlılka kullanabilirsiniz. Bu ampullerin etrafına renkli kağıtlardan şekilli lambalar yapabilirsiniz. Aynı şekilde eski şarap şişesi veya cam şişeleri boyayarak renkli tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Kendin yap hobi dekorasyon fikirleri örneklerinin en çeşitlilerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir