Kendin Yap

Kendin Yap Duvar Kaplama Modelleri

Minimum malzeme kullanarak kendin yap fikirleri ile ortaya çıkarabileceğimiz ürünlerin sayısı yoktur. Aydınlatma sistemlerinden en şık ev dekorasyonu aksesuarlarına,elbiselerden eteklerden mutfak önlüklerine, duvar kaplama modellerinden lambalara mutfak eşyalarına kadar aklımıza gelebilecek her şeyin bir özel halini kendin yap fikirleri ile kendimiz yapabiliriz. Kendin yap duvar kaplama modelleri kulağa en imkansız gelen fikirlerden bir tanesidir. Duvar kaplamaları biz paneller veya özel kaplama malzemeleri ile yapıyoruz.  Bunların dışında duvar kağıtları, çeşitli kağıt süslemeler ve malzemeler ile de duvar kaplama modelleri yapılır. Tabi, hangi malzemeyi kullanacağınız sizin nasıl bir duvar kaplaması yapmak istediğinize bağlıdır. Biz bu içerik boyunca sizlere birbirinden farklı malzemeler ile yapabileceğiniz çok çeşitli duvar kaplama modelleri örnekleri sunacağız. Ayrıca bu kaplama modellerini evde kendiniz yapmak isterseniz diye de minik ip uçlarını sizler ile paylaşacağız.

Duvar kaplama modelleri ile duvar panelleri teknik açıdan birbirinden ayrılır. Duvar panelleri hazır olup direk duvara monte edilirken kaplamalar duvar üzerinde tek tek yapılır daha doğrusu parça parça yapılır. Duvar panelleri duvardan bağımsız olarak yapılıp sonradan eklendiği için bu panelleri duvar olmayan yerlerde odaları bölmek veya ayırmak için de kullanabiliriz. Ancak duvar kaplama modellerini bu şekilde kullanmak mümkün değildir. Kendin yap duvar kaplama modelleri tıpkı paneller gibi taştan, ahşaptan, çiçeklerden çimlerden ve aklınıza gelebilecek tüm malzemelerden yapılır. Bu duvar kaplamalarını isterseniz tüm duvara uygulayabilirsiniz. Isterseniz de duvarın belirli bölümlerine uygulayabilirsiniz bu tamamen size kalmış. Duvarın belirli bölümlerine uygulamak isterseniz bir oda içerisinde birden fazla duvar kaplama modelini bir arada kullanabilirsiniz.

Kendin yap fikirleri profesyonel eller tarafından uygulanmadığı için genelde basit ve kolay işlemlerdir. Duvar kaplaması yaparken uygulaması kolay olduğu için duvar kağıdı ve çeşitli süsleme kağıtları bol bol kullanılır. Duvar kağıtları kalınlığına ve tarzına bağlı olarak duvar kaplama malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Galerimizde görebileceğiniz birbirinden farklı, birbirinden renkli ve çok farklı malzemeler kullanılarak yapılmış olan kaplama modellerinden ilham alabilirsiniz. Detaylı incelediğinizde yapılışlarını da kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir