Kendin Yap

Kendin Yap Banyo Perdesi Modelleri

Son zamanların en önemli trendlerinden biri de kendin yap fikirleri ve projeleridir. Kendin yap projeleri ile boş zamanlarınızı yaratıcılığınızı geliştirmek, atık malzemeleri değerlendirmek, elinizdeki malzemeler ile kullanılabilir eşyalar yapmak için fikirler üretebilirsiniz. Kendin yap banyo perdesi modelleri ise bunlardan en kullanışlı ve en kolay olanı olabilir. Banyo perdeleri için evdeki fazla malzemeleri birleştirebilir çeşitli oda perdelerini kullanabilirsiniz. Parçaları kaybolmuş boncuk kolyelerin boncuklarını bile bir araya getirerek bunlardan yapabilirsiniz. Banyo perdesi yapımı nerede kullanılacağına bağlı olarak da değişir tabiki. Küvetli banyolar için biraz daha farklı perdeler kullanılırken duşakabini olmayan duş alanlarını banyonun diğer alanlarından ayırmak için ise daha farklı banyo perdesi modelleri kullanılır.

Modern zamanların modern banyolarında genelde duşakabin kullanılır. Küvet olan banyolarda ise duşakabin kullanmak pek mümkün değildir. Yani küvetlerin etrafını bu tarz camekanlar ile kapatabilirsiniz ancak çok sağlıklı bir sonuç elde edemezsiniz. Küvetlerin etrafını kapatmak çok şık da görünmeyecektir. Kendin yap banyo perdesi modelleri ile isterseniz hem küvet hem de duş alanı için modeller üretebilirsiniz. Bu perde modelleri genelde el yapımı atık malzemeler kullanılarak yapılır. 

Banyo içerisinde bulunan diğer banyo mobilyalarına göre tasarım tonlarını belirleyebilirsiniz. Muşamba özellikle de ince muşambaları, su geçirmez büyük masa örtülerini, modern ince muşamba masa örtülerini duş perdesi haline getirmek en kolayıdır. Üzerine minik delikler açıp duş mandalları ve duş perdesi borusu yerleştirerek kolaylıkla bu perdeleri hazırlayabilirsiniz.

Kendin yap banyo perdesi modelleri üzerinde oje gibi yağlı boya gibi suya dayanıklı malzemelerden desenler, renkler yapabilirsiniz. Dışarıdan hobi dükkanlarından alabileceğiniz malzemeleri de bu banyo dekorasyonlarında hem perde hem de aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Birbirinden kullanışlı, birbirinden yaratıcı duş perdesi örneklerini galerimizde görebilirsiniz. Bu örnek duş perdelerinden ilham alabilir eğer elinizde yeterli ve doğru malzeme varsa aynısını kendiniz de yapabilirsiniz. En kolay kısmı ise bunları monte etmektir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir