Kendin Yap

Kendin Yap Banyo Aksesuarları

Modası asla geçmeyen bazı şeyler vardır, zaman içerisinde farklı isimler ile farklı tanımlamalar ile karşımıza çıkar. Aslında bu şeyler aynıdır hiç değişmemiştir. Günümüz modern dünyasında elle yapılan, artık malzemelerin değerlendirildiği ve kendin yap fikirleir veya kendin yap projeleri olarak adlandırılan bu fikirler bizim çok eski zamanlardan beri yapmakta olduğumuz şeylerdi. Günümüzde yirmili yaşların sonu ile otuzlu yaşlarında olan herkes bilir, ev ekonomisi adı altında bir ders verilirdi okullarda. Bu dersin amacı kendi ellerimiz ile yaptığımız, fazla eşyaları değerlendirip ekonomik bir şekilde ortaya çıkardığımız ürünler hazırlamaktı.

Günümüz modern dünyasında kendin yap banyo aksesuarları olarak adlandırılan bu işler o zaman yaptıklarımızdan çok da farkı olmayan şeylerdir aslında. Elimizdeki malzemeleri değerlendirmek için kullanılabilir eşyalar üretmek en eski zamanlardan beri bizim kültürümüzün bir parçası.

Peki kendin yap fikirleri ile banyo aksesuarları yapmak için neler gereklidir? Tabiki bu nasıl bir ürün yapmak istediğinize bağlı olarak değişebilir. Kendin yap fikirleri ile yapılabilecek ürünlerin tamamen el yapımı olması gerekir. herhangi bir profesyonel kesim veya dikiş olmaması gerekir. Banyolarımızda en çok kullandığımız, sürekli su ile temasta olduğu için nemlenen eskiyen ve yırtılan malzemelerin başında tabiki duş perdeleri gelir. Duşa kabin olmayan evlerde ister küvetli ister duş alanlı olsun hepsinde banyo perdeleri kullanılır. Banyo perdeleri aslında banyonun kalan kısmını bu alandan ayıran, banyoyu daha şık ve hoş gösteren önemli bir detaydır. En kullanışlı banyo aksesuarları başında gelir. Kendin yap fikirleri ile bir çok kumaş ve benzeri malzemeden kendiniz banyo perdesi yapabilirsiniz. Banyo perdelerinin kumaşlarını hazır alabilir veya evdeki eski bir masa örtüsü veya muşambayı da kullanabilirsiniz. Kendin yap banyo aksesuarları tabiki sadece banyo perdeleri ile sınırlı değil. Mumlardan, eski kavanozlardan, eski cam şişelerden, kumaşlardan kurdelelerden çeşitli süsleme malzemesi hazırlayabilirsiniz. Sevdiğiniz renk tonlarını ağırlıklı olarak kullanabileceğiniz tüm tasarımları hazırlamak mümkündür.

Galerimizde evde kendiniz hazırlayabileceğiniz çeşit çeşit kendin yap fikri örneklerini bulabiliirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir