Ev Aksesuarları

Kavanoz Süsleme Modelleri

Yazın kış başlamadan hazırladığımız konservelerden en lezzetli reçellere, turşulara kadar tüm her şeyimizi cam kavanozlarda saklıyoruz. Plastik ya da farklı malzemelerden yapılmış kavanozlar da artık ilgi görmeye başladıysa da cam sağlıktır ve en doğru malzeme camdır. Bu kavanozları süsleme modelleri ile mutfağımızda, dolabımızda renk renk aksesuarlar olarak da konumlandırabiliyoruz. Marketlerin manav reyonlarında bulunan bazı konserveler bile şirin kapaklar ile kapatılmış, oldukça süslü kavanozlar içinde yer alıyor. Bu kavanozlar da şirin görünümleri ile hepimizin ilgisini çekiyor. Biz de bu muhtelem süsleme sanatını başlıklar halinde sizler için bir araya getirdik.

Cam kavanoz süsleme yapımı

Saklama kapları ve kavanozlar camın yanında en az cam kadar sağlıklı olduğu söylenen bazı malzemelerden de yapılmaktadır. Bu kavanozların da diğerleri gibi süsleme teknikleri vardır. Bu sebeple de süsleme yapımını kategorilere ayırmak en doğrusu olur. Cam kavanoz süsleme yapımı kavanozun ne amaçlı kullanıldığına göre değişir. Uzun süre bekleyecek turşu kavanozları ile sürekli kullanılabilecek reçel kavanozları ya da kocaman bakliyat kavanozları aynı şekilde süslenmez. Cam kavanozları süslerken ilk iş kavanozları tertemiz olacak şekilde yıkamak ve kurutmak. Kavanozun içinde su kalması havasız ortamda değişik kokuların oluşmasına sebep olur. Temizleyip kuruladığınız kavanozları boyayabilir, üzerine tam oturacak şekilde minik örgüler yapabilir, kapağın altına renkli kumaşlar koyup fırfırlı bir görünüm oluşturabilir ve kapağının altına kurdele bağlayabilirsiniz. Özellikle güneşten ve ışıktan korunması gereken kavanozları renkli boyalar ile boyayıp içindeki malzemeyi de ışıktan koruyabilirsiniz.

Renkli kavanoz süsleme çeşitleri

Cam şeffaf kavanozları süsleyebildiğiniz gibi renkli kavanozları da süsleyebilirsiniz. Ancak bu süslemelerde diğerlerinden farklı malzeme ve teknik gerekir. Bunların sırını yani boyasını kaldırıp kendi renginize boyayabilir ya da üzerine direk başka daha baskın bir renk boya da atabilirsiniz. Bazı bölgelerdeki boyaları kazıyıp oralara minik desenler çizebilirsiniz. Bazı kısımlarına dışarıdan minik etiketler yapıştırıp farklı bir renk de katabilirsiniz. Dilediğiniz malzemeleri hemen hemen tüm bijuteri ya da hobi malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz. Eğer ev ekonomisi uygulamak isterseniz de çocuklarınızın el işi derslerinden kalan tüm malzemeleri kavanoz süsleme modelleri için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evdeki malzemeler ile yapabilecekleriniz konusunda daha fazla bilgi almak için evde yapılabilecek dekorastif eşyalar yazımızı okuyabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir