Salon Dekorasyonu

Kare Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Salon dekorasyonları odanızın genişliğine, yapısına, şekline ve ışığına göre düzenlenir. Aklınıza gelebilecek her tarzda dekorasyon yapabilirsiniz ancak bu dekorasyon sizi mutlu eder mi onu düşünmek lazım. Kare şeklindeki bir salonun dekorasyonu ile dikdörtgen şeklindeki bir salonun dekorasyonu tamamen farklıdır. Kocaman odaları farklı döşerken küçük odaları farklı döşeriz. Buradaki farklılık sadece mobilyalardan, perdelerden ya da ışıklardan kaynaklanmaz, buradaki farlıklık tamaman yaklaşım tarzından kaynaklıdır. Büyük ve geniş alanlarda boşluk hissini ortadan kaldırmak amaçlanırken küçük odalarda alanın her metrekaresini kullanmak önemlidir.

Dizaynı ve planlanması en zor odalardan biri kare odalardır. Peki o zaman kare salon dekorasyonu nasıl yapılmalıdır? Bu sorunun tek bir cevabı olmamasına rağmen çeşitli genel geçer örnekler verilebilir. Ilk olarak bu oda büyük bir kare mi yoksa küçük bir kare mi ona bakmak gerekir. Büyük bir kare ise, bir odak noktası belirleyip mobilyaları bu odak noktasının etrafına yerleştirebilirsiniz. Kocaman oturma grupları, devasa ahşap masalar ve kocaman salon avizeleri ile dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz. Ancak eğer bu oda küçük bir kare ise o zaman işler değişir. O zaman tüm eşyaları duvarlara yapıştırma zamanı gelmiştir. Tv sehpasının altına koyabileceğiniz sehpalar ile orta masa ihtiyacını ortadan kaldırmak gerekir. Odanın en az iki duvarının boş bırakmak gerekir. Aksi taktirde bütün eşyalar üzerine üzerine geliyormuş gibi olacaktır.

Küçük kare salon nasıl yerleştirilmelidir?

Koyu renk eşyaların ışığı yansıtma özelliği olmadığı için bulundukları ortamı daha dar ve daha küçük gösterdiğini unutmayınız. Açık renk tonlarının ise, ışığı yansıtma özelliklerinden dolayı bulundukları tüm ortamları geniş ve ferah gösterdiğini de aynı şekilde unutmayınız. Renkli bir kişiliğiniz varsa salonumda da renklerden vazgeçemem derseniz canlı ancak pastel renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Pastel renk tonları hangi renk olursa olsun ferah  bir hava yaratmanıza yardımcı olacaktır. Küçük kare salon dekorasyon fikirleri konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz küçük salon dekorasyonu yazımıza göz atabilirsiniz. Kare salonun geniş olsun küçük olsun her tarzda farklı döşeme örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir