Genel Dekorasyon

Kaplama Tavan Modelleri

Tavan dekorasyonları evin diğer duvar gibi kısımları kadar dikkat çekmediği için her zaman geri plana atılır. Değişiklik yapıldığında odanızı ne kadar çok etkileyeceğini ancak o değişikliği yaptığınız zaman anlarsınız. Modern kaplama tavan modelleri zamanın özelliklerini yansıtan, sade minimal ve ahşap gibi çeşitli tasarım imkanları sunan harika dekorasyon unsurlarıdır. Şıklığın ve estetiğin sembolü diyebileceğimiz güzelliklere sahip kaplama tavan modelleri örnekleri bulmak mümkündür. Odanızın temasını, ışıklandırmasını havasını direk olarak etkiyelecek bu tavan tasarımlarını teknik açıdan, kullanışlılık açısından ve estetik açıdan incelemek gerekir.

Kaplama tavan modelleri kullanışlı mıdır?

Kaplama tavan modelleri kaliteli malzemeler ile yapıldığı durumlarda ömürlük dediğimiz çok uzun vadeli kullanımı olan şeylerdir. Ev dekorasyonunda hak ettiği değeri görmeyen tavanlarımızı güzelleştirmek için kullanabileceğimiz en kolay ve pratik tarzlardan bir tanesidir. Kaplama tavanlar genelde asma tavan modelleri ile karıştırılır. Bu ikisi farklıdır. Asma tavanlarda kullanılan malzemeler ve tarzlar kaplamadan farklıdır. Asma tavan modelleri de kaliteli malzemeler ile oldukça uzun vadede kullanım sunar. Hangisini tercih etmek gerekir diye sorarsanız her ikisi de olabilir. Çünkü teknik ve kullanım özellikleri açısından şu ondan daha iyidir diye bir şey söylemek mümkün olmaz.

Kaplama tavan modelleri ışıklandırma tasarımlarında kullanılabilir mi?

Kaplama tavanların en önemli iki görevi vardır, birincisi üst katlarda çatı katlarında tavandan su akmasını ve nemlenmeyi önler. Bir diğeri ise sevdiğiniz istediğiniz herhangi bir tarzda ışıklandırma tasarımı yapmanızı sağlar. Bu tavan tasarımları içine, üzerine, kenarına çeşitli ışıklandırma modelleri yerleştirmek mümkündür. Eğer tavandan gelen ışıklandırma modellerini seviyorsanız tavana gömülü spot tarzı, led lamba tarzı ışıklandırmaları bunlarla yapabilrsiniz .

Galerimizde görebileceğiniz gibi onlarca kaplama tavan modelleri örneklerini bir araya getirdik. Hangi tarz sizin için uygunsa bu örnekler içerisinde seçebilirsiniz.  

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir