Oturma Odası Dekorasyonu

Kanaviçe Oda Takımı Örnekleri

Evde kullandığımız bazı aksesuarlar hem şık hem klasiktir. Yıllar geçse de modası geçmez hatta yıllandıkça kıymeti artar. Kanaviçe işlemeleri de bu tarz aksesuarların başında gelir. Biz bu yazımızda son yılların gözde işlemelerinden olan kanaviçe oda takımı örnekleri hakkında bilgi verip en şık tasarımları paylaşacağız. Salon ve oturma odasının en güzide köşelerini süsleyen kanaviçe takımları son zamanlarda geliştirilen farklı tarzlarda da hazırlamak mümkün. Üzerine işleyeceğiniz kumaşı, işleyeceğiniz modele ve kullanacağınız alana göre seçebilirsiniz. Goblen kumaş ve bezler bir dönemler en çok kullanılan kumaş türleri olsa da modern işleme tekniklerinde etamin tarzı kumaşlar ön plana çıkmaya başladı.

Antika sevenlere eski tarz eşyalar, aksesuarlar

Antika eşyalar, bazıları için asla modası geçmeyen, asla eskimeyen yeni eşyalara göre her zaman daha kaliteli ve şık olmayı sürdüren eşyalardır. Antika sevenlerin en eski zamanlardan kalma koltukları, tabloları, akseuarları gözünden sakınarak kullandıklarını biliyoruz. Kanaviçe işlemeler vintage ve antik tarzı dekorasyon tarzının önemli bir parçası oluyor. Özellikle bir dönem inanılmaz moda olan kanaviçe işleme panolar, bu mobilya dokusunun en güzel tamamlayıcılarından biri olarak yerini alıyor. Bir çok alış veriş sitesinde ve antika eşya dükkanlarında bulabileceğiniz bu kanaviçe salon takımı fiyatları da oldukça yüksektir. Artık bu tarz antik ve rustik dekorasyon dışında pek kullanılmayan kanaviçe panoların yeni işmeleri de yoktur.

Kendi el emeği olsun isteyenlere, kaneviçe şemaları

Kanaviçe işlemek ne kadar zor olsa da aynı zamanda çok da akıl dağıtıcı, dikkatinizi tamamen oraya verdiğiniz için kafa boşaltıcı bir eylemdir. Psikologlar bazen insanlara dikkatini başka alanlara verebilmesi için örgü örmesini bu tarz ince işlemeler yapmasını önerirler. Kanaviçe işlemek de bu eylemler içerisinde en iyilerinden biridir. Minik minik kareleri işleyerek ortaya çıkan motifleri hazırlamak aşırı dikkat ister. Bu sebeple de kanaviçe modellerinin şeması çıkarılır ve bu şema üzerinden işlemeler yapılır. Kanaviçe salon takımı şemaları sadece salon takımları için değil oda takımları ve yerine göre mutfak takımları için de kullanılabilir. Evin hemen hemen her yerinde kullanılabilen bu el işleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz kanaviçe mutfak havlu örnekleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir