Ev Aksesuarları

Kalorifer Peteği Kapatma Modelleri

Gelişen teknoloji sayesinde ev yapıları, mimari özellikler nasıl değişti ve değişmeye devam ediyorsa aynı şekilde evlerimizin ısınma sistemleri de değişti. Kömür ve odun ile ısınan sobalardan kaloriferlere geçişin devamında yüksek teknolojili ısıtma sistemleri ortaya çıktı. Artık yeni yapılan evlerin hemen hemen hiç birinde kalorifer peteği bulunmuyor. Bunların yerine yerden ısıtma sistemleri veye duvardan ısıtma sistemleri bulunuyor. Biz hala kaloriferleri olanlar için kalorifer peteği kapatma modelleri konusunda bir araştırma yaptık. Dedelerden kalan, tarihi yapılar olan binalar ne olursa olsun korunmaya devam edecek. Bunların büyük bir kısmı da hala kalorifer sistemleri ile ısınır. Hazır bitmiş bir binaya sonradan kalorifer döşemek bir şeydir yerden ısıtma sistemi döşemek başka bir şeydir. Yerden full ısıtma sistemi döşemek için evin tüm zemini kaldırmak içine boruları döşemek ve yeniden yapmak gerekir. Bu da tarihi bir binanın yapısına zarar verir. Kalorifer döşenebildiyse o saatten sonra herhangi bir değişiklik yapılmaz.

Bizim oturduğumuz normal binalar tarihi eser olana kadar evlerimizde kalorifer kullanmaya devame edeceğiz gibi görünüyor. Peki bu kalorifer peteklerini ortamın dekorasyonuna uyumlu, şık ve görsel açıdan güzel tasarımlar haline getirebilir miyiz? Bu sorunun cevabı tabikidir. Kalorifer peteği kaplama modelleri çok eski zamanlardan beri kullanılan bir yöntemdir. Bu kalorifer peteklerini hem dolap hem kitaplık gibi kullanmayı sağlayan çözüm yolları dışında sadece o kısmı daha hoş göstermek için yapılabilecek tasarımlar da vardır. Kalorifer peteklerini giydirme yapmak için bu peteklerin yapısı, şekli  ve büyüklüğü de tabiki önemlidir. Eğer sizin eski model büyük kalorifer petekleriniz varsa bunları daha büyük materyaller ile kaplamak gerekir. Modern ince ve dar yapıdaki kalorifer peteklerini daha az sistematik bir şekilde kapatabilirsiniz.

Kalorifer peteği kapatma modelleri sadece dekor açısından değil güvenlik açısından da yapılır. Özellikle evde bebek varsa bu bebek büyüyene kadar kalorifer peteklerinizi koruyucu kılıflar ile sarmalısınız. Bu kılıflar hem petekleri daha sevimli bir görünüme kavuşturur hem de bebeklerinizi kazalardan korur.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir