Banyo Dekorasyon

Japon Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Ev içlerinde banyo olmayan, herkesin yıkanmak için ortak kullanım alanları olan hamamlara gittiği günlerden çok farklı günlere geldik. Günümüz modern dünyasında ev içerisinde en çok önem verilen yerlerden biri haline gelen banyolar hemen hemen herkesin kendi çapında kendine özel bir spaya dönüşmesi ile farklı bir özellik kazandı. Evinizin banyosunun fiziksel özelliklerine göre çeşitli konseptlerde yapabileceğiniz dekorasyonlar arasında son zamanların trendi japon banyoları! Japon banyo dekorasyonu örnekleri veya uzak doğu tarzı banyoları olarak geçen bu örnekler, bizim banyo ve hamam kültürümüzden daha farklı daha konfor odaklı ve doğal alanlar sunuyor. Çeşitli materyaller baz alınarak hazırlanabilen bu banyolarda temel malzeme ahşap. Ağacın en doğal hali ile kullanıldığı uzak doğu tarzı yani japon tarzı banyo dekorasyonlarında taşın da doğal halleri tercih ediliyor. Kuzeyin ünlü hamamları fin hamamlarını andıran bu tasarımlarda çoğunlukla açık renkler ve yeşil rengi tercih edilir. Ağacın kökü ile yaprağının renkleri olan kahverengi ile yeşil birlikte tüm banyoların ana rengini oluşturuyor.

Japon ve uzakdoğu kültüründe az eşyacılık kavramı vardır. En az eşyanın kullanıldığı yatak odaları, oturma odalarına aşinayız ancak banyolarını pek bilmiyor olabilriz. Japonların banyoları da aynı şekilde minimum malzeme ile hazırlanmış neredeyse baktığınız çıplak gibi görünen alanlar olabilir. Oturmak için bir tabure benzeri malzeme dışında küvet dışında hiç bir şey bulunmayan bu banyolarda detaylar da oldukça sadedir. Sadeliğin iyi enerjisini kullanmak isteyen uzakdoğulular banyo ve spa kavramına da oldukça farklı bir boyut getirdiler. japon banyo dekorasyonlarında küvet ve küvet benzeri yıkanma kabinlerinin yeri çok özeldir. Hiç bir banyo kültüründe küvet bu denli önem kazanmamıştır. Batı kültüründen gelmiş gibi görünen küvet kavramının aslında en eski kökenlerinin uzakdoğu banyo kültürüne daha doğrusu uzak doğu arınma kültürüne ait olduğunu söyleyebiliriz. En şık ve modern japon banyo dekorasyonu örneklerini galerimizde bulabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir