Genel Dekorasyon

İskandinav Tarzı Dekorasyon Nedir?

Estetik dokunuşların nötr renklerle tasarlandığı, minimalist çizgilerin modern çizgilerle buluştuğu, fonksiyonelliğin sadelikle harmanlandığı dekorasyon tarzları, iskandinav dekorasyon tarzları! Peki bu iskandinav dekorasyon tarzı nedir? Diğer tarzlardan farkı nedir, özellikleri nelerdir? Bir iki sene öncesine kadar ev dekorasyonu dünyasını kasıp kavuran retro ve vintage akımından önce hayatımızda klasik tasarımlar gibi çeşitli akımlar vardı. Retro modasının sona ermesi ile boşluğunu bir anda dolduran iskandinav mobilya tarzları, ev dekorasyonları oldu. Bu tarzın bu kadar sevilmesinin sebebi ise, günümüz ev hayatına, ev mimarisina oldukça uyumlu olması. Az eşyası ile özgürce dolaşan, istediğinde ev değiştiren küçük aileler veya yalnız yaşayan şehirli insanlar bu akımı çok sevdi. Bir artı bir evlerinde neyi nereye koyacağını bilemeyen evliler, bu tarz dekorasyon sayesinde az ama öz eşya ile yaşamayı öğrendi. Günümüz koşullarına oldukça iyi bir şekilde uyum sağladığı için iskandinav tarzı dekorasyon oldukça sevildi, oldukça popüler oldu.

Iskandinav tarzı ev dekorasyonunun ilk özelliği, nötr renklerde olmasıdır. Bu dekorasyon tarzında canlı kırmızı, patlak pembeler veya cool yeşiller bulamazsınız. Grinin, beyazın, siyahın, füme rengi gibi ara renk tonlarının hakimiyetindeki evlerde aydınlık esastır. Karanlık ve loş bir iskandinav ev dekorasyonu neredeyse yok gibidir. Yılın büyük bir kısmının kış olduğu, gün ışığını ayda yılda bir gören ülkelerden gelen bu akımın amacı var olan ışığı maksimumda kullanmaktır. Kocaman pencerelerin bile yine beyaz, gri renk tonlarındaki perdeler ile örtülmesindeki temel amaç da budur. Yılın altı ayını gece olarak geçiren toplumlar, evde kaldıkları süre içerisinde huzur verici, ferah bir ortam sağlamak için ellerinden geleni yapmışlardır. Beyaz hakimiyetindeki mobilyalar genelde modern bir tarza sahiptir. Konforlu olmasının yanında işlevseldir. Gereksiz yer kaplayan ürünler iskandinav tarz dekorasyonlarda yer almaz.

Iskandinav tarzı modern ev dekorasyonu yazımızdan bu dekorasyonun özellikleri hakkında farklı bilgiler alabilirsiniz. Bu tarzın öncüsü farklı tasarım örneklerini de uygulama örnekleri ile birlikte galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir