Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

İskandinav Tarzı Çocuk Odası Dekorasyonları

Çocuk odası dekorasyonları ile bebek odası dekorasyonları, evin diğer tüm odalarından çok daha fazla özen gerektiren dekorasyonlardır. Anne babalar, özellikle çocuk odası dekorasyonları konusunda önemli noktalarda büyük yanlışlar yapabiliyorlar. Bu yanlışların başında da popüler kültürün yansıması olan konforsuz ama aşırı süslü odalar. Her tarafından ayrı bir oyuncak, ayrı bir karakter fırlayan birbirinden alakasız onlarca rengin olduğu bir çocuk odası oldukça yanlıştır. Sırf çocuğunuz arabaları seviyor diye kıpkırmızı uyarıcı bir renk özelinde oda hazırlamak hem çocuğun sağlıklı bir uyku uyumasını engeller hem de ders çalışırken dikkatini toplamasını. O yüzden bu tarz aşırı renkli ve aşırı hareketli çocuk odası dekorasyonlarından kaçınmak gerekir. Peki o zaman nasıl yapmak gerekir? Sonuçta çocuklar dünyanın her yerinde çocuk, bizim ülkemizde ne izliyorlarsa orada da aynısını veya benzerini izliyorlar. Çocuk odası tasarımı bakımından bir ülkeye göre çok daha sağlıklı tasarımları olan iskandinav tarzı çocuk odası dekorasyonları rahatlıkla örnek alınabilir.

Iskandinav tarzı çocuk odası dekorasyonlarında sadelik ve saflık ön plandadır. Çocuğun çalışma ve dinlenme alanı net bir şekilde birbirinden ayrılmıştır. Yani çocuk yatağında yatarken kitaplarını görmek ve onu düşünmek yerine daha çok uykuya odaklıdır. Aynı şekilde çalışma masası yatağı doğrudan görmek yerine oda daha arkası dönük durumdadır. Iskandinav çocuk odası tasarımlarında zehirsiz, boyasız, aşırı renklerin olmadığı tasarımların yanında daha doğal simgeler de yer alır. Mesela çocuk odalarında kullanılan en yaygın oyun alanlarından biri çadırlardır. Çocukların kendi kendilerine yapabilecekleri, kendi eşyalarını götürüp içinde oynayabilecekleri, hazır model evler yerine daha keyifli ve doğal bir oyun ortamı kurabilecekleri bu çadırlar çok popülerdir. Içini farklı renkler ile ışıklandırabilir, müzik çalabilir hatta bu çadır içerisinde ders bile çalışabilirler. Çocuklara ders çalışmak ve öğrenmek için mekanın önemli olmadığını, insanın nerede isterse orada öğrenebileceğini öğretmek gerekir. Onları sınırlamamak oldukça önemlidir.

Açık renk tonlarının huzur ile doldurduğu bu odaların dışında iskandinav dekorasyon fikirleri konusunda bilgi almak isterseniz yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir