Salon Dekorasyonu

İskandinav Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Iskandinav dekorasyon rüzgarı tüm dünyayı etkisi altına alırken ülkemizdeki dekorasyon anlayışını da doğrudan etkiliyor. Bir kaç kuzeyli mobilya markası dışında örnek mobilyalar bulunamazken zaman içerisinde yerel markaların bile bu tarz mobilyalar ürettiklerini görmeye başlıyoruz. Iskandinav salon dekorasyonu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız illa yabancı markaların showroomlarına gitmek zorunda değilsiniz. En küçüğünden en büyüğüne bir çok yerli marka bu tarzın öncüsü mobilya takımlarını sergilemeye başladı. Bizim kendi dekorasyon anlayışımızdan biraz farklı olsa da, sadeliği sevenlerin kolaylıkla alışabileceği kuzeyli dekorasyon tarzı yeniliği ekonomik imkanlarla sağlıyor. Iskandinav tarzı dekorasyonun en önemli özelliği olan sadelik, en az malzeme ile en verimli alanların oluşturulmasında bize yol gösteriyor. Kuzey ülkelerinin sıcak evlerinde aydınlık, ferah, parlak bir ışıltı oluşturan bu salon dekorasyonları hem klasik, hem şık aynı zamanda sportif olmanın da ip uçlarını bizler ile paylaşıyor.

Açık renk ahşap, iskandinav tarzı mobilyaların hatta koltukların bile en önemli malzemesi. Ahşabı, cilalanmış hali ile görebilsek de farklı renklerde hiç bir tarzı olmadığını söyleyebiliriz. Genelde siyah, gri ve tonlarındaki kumaşlarla kullanılan ahşap ince ve zarif modellerde tercih ediliyor. Tabla kısmı lake olan bir masanın siyah ince demir ayakları oluyor. Bu ahşap ve siyah birlikteliği, iskandinav tarzı dekorasyonun oldukça belirgin bir sembolu denebilir. Yerden yüksekliği olan koltuk takımlarında da aynı şekilde demir ayaklar sık sık tercih ediliyor. Minik kahve sehpalarında bile bu tarz oldukça yaygın. Bizim ev dekorasyonlarımızda olmazsa olmaz olan orta sehpalar, yurt dışındaki ülkelerin dekorasyonlarında karşımıza kahve masaları veya kahve sehpaları olarak çıkıyor. Birbirinden modern bu sehpaları orta masa gibi kullanmamak için hiç bir sebep yok!

Sade çizgiler genelde yuvarlak köşeli mobilyalarla kullanılıyor. Kenarları yuvarlak sandalyeler hatta ayakları yuvarlak uçlu sandalyeler, iskandinav dekorasyonlarında bol bol var olan bir tarz. Desen kullanmak istediklerinde genelde geometrik desenler kullanıyorlar. Bizim çok sevdiğimiz çiçekler, yapraklar çeşitli doğal figürler kuzeylilerin favorisi sayılmaz. Iskandinav dekorasyon fikirleri yazımızda da çeşitli örneklerimizi görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir