Salon Dekorasyonu

Iskandinav Salon Dekorasyonu Fikirleri

İskandinav dekorasyon esintilerini sadece oturma odası ve salonlarda değil, mutfak ve yatak odası dekorasyonlarında da net bir şekilde görmek mümkün. Kendine has tarzı olan mobilyaların yine kendine has tarzı olan aksesuarlar ile birlikte kullanıldığı yeni nesil dekorasyonlarda, sadelik estetik çizgilerle sunuluyor. Oturma odası ve salonun birlikte kullanıldığı bu tarzı yansıtan iskandinav salon dekorasyonu fikirleri, genel olarak kendi içinde bir bütünlük sağlıyor. Oturma odasında veya salonda gördüğünüz yaklaşım evin her odasında da karşımıza çıkıyor. Salon dekorasyonlarında minimalist tarzı ön plana çıkaran iskandinav koltuk takımları yine aynı uslüpta masalar, sandalyeler, puf koltuklar ve halılar ile birleşiyor. Beyaz rengin kendine ait bir dili olduğunu hissettiren odaların dekorasyonlarına renk katmak isteyenler, canlı renklerden oluşan yastık gibi kırlent gibi aksesuarları bu alanlarda kullanıyor.

Masif ahşap ya da lake ahşap olarak adlandırılan, ahşabın ham hali iskandinav mobilya modellerinde oldukça popüler. Masif ahşap, ahşabın cilalanmamış, boya sürülmemiş en doğal hali. Bu tarz mobilyaların üzeri kolaylıkla çizilebildiği için masa ve sehpa gibi ürünlerde cilalama tercih edilen bir yöntem. Mobilyalar boyanmadığı için zımparalanmıyor da. Zımparalanmayan tahta doğal olarak üzerinde bulunan çizgileri kaybetmiyor. Bu da mobilyalara daha farklı bir hava katıyor. Iskandinav salon dekorasyonları masif ahşap masaların yine masif ahşap sandalye takımları ile bütünleştiği tarzda hazırlanıyor. Soğuk ülke tarzı olduğu için buralarda doğal veya yapay hayvan kürkleri hem dekoratif anlamda hem de odanın sıcaklığını ayarlamak için koltuk örtüsü, sandalye örtüsü olarak kullanılıyor. Aynı şekilde hayvan postları halı olarak da bu odalarda yer alıyor. Sandalye ve masalarda genelde ayak kısmı metal malzemelerden oluşuyor. Metal malzemeler ya cilalanmış gri materyaller veya siyah mat renge boyanmış demirlerden oluşuyor. Demir ayaklar, demir sobalar ve demir ayaklı lambalar bu bölge dekorasyonlarını en iyi yansıtan detaylar olabilir.

Hafif, kolay taşınabilir malzemelerle hazırlanan mobilyaların dışında ışıklandırmalar da bu ev dekorasyonlarının diğer önemli özelliği. Iskandinav salonları tavandan sarkıtmalı lambalar ve yerden yansıtmalı lambalar ile oldukça şık birer örnek sunuyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir