Salon Dekorasyonu

İskandinav Koltuk Modelleri İle Salon Dekorasyonları

Son zamanların en popüler mobilya takımları, iskandinav koltuk modelleri ile takımları. Salon ve oturma odası dekorasyonlarının baş rol oyuncuları olan koltukların tarzı odanın genel tarzı, odanın genel havasını da etkileyecektir. Soft renk tonları,doğallığı, sadeliği ve nötr havası ile popüler olan iskandinav koltuk takımlarını renk renk detaylarla bezenmiş, son derece farklı bir dekorasyon tarzı içinde kullanmak uygun olmaz. Böyle bir dekorasyon yapsanız da zaten bir gariplik olduğunu kendiniz görebilirsiniz. En doğrusu bu koltuk takımları ile uygun oldukları tarzda dekorasyon fikirleri geliştirmektir. Iskandinav koltuk modelleri ile salon dekorasyonları konusunda, bu tarzın öncüsü olan bir kaç önemli noktaya değindikten sonra detayları istediğiniz gibi kendiniz özgürce de şekilllendirebilirsiniz. Kuzey ülkeleri olan norveç, isveç ve finlandiya iskandinavya veya iskandinav ülkeleri olarak adlandırılır. Bu ülkelerin yaşam tarzları, yemekleri, okulları ve sistemleri, ekonomik durumları, ev mimarileri ve hatta ev dekorasyonları dünyanın diğer kısımlarından çok farklıdır. Çok kuzeyde olmaları, havanın çok soğuk olması, dışarıda zaman geçirmenin neredeyse imkansız olduğu buz gibi uzun kış geceleri, bu toplumun farklı tarzlarda ev mimarisi ve ev dekorasyonu geliştirmesine sebep olmuştur.

Eskimolar kendilerine buzdan evler yaparlarmış, belki hala yapıyorlardır. Kışın uzun olduğu soğuk yerlerde farklı özellikleri olsa da genelde beyaz renk tonunun hakim olduğu, sade ve nötr renklerde kıyafetler, ev mobilyaları kullanılır. Dışarının ev ile uyumu fikrinden geldiği düşünülen bu durum minimalist, son derece sade, son derece soft kuzeyli ev dekorasyonu fikirlerini ortaya çıkarmıştır. Beyaz, gri, kırık beyaz, krem renginin ve bej renginin soğuk tonları iskandinav salon dekorasyonlarının temel noktasıdır. Iskandinav mobilyalar için soğuk, mesafeli gibi şeyler söylenebilir. Ancak ne olursa olsun bu ev dekorasyonları ile mobilyalar hakkında kesinlikle denebilir ki bunlar çok modern tasarımlara sahiptirler. Klasik kalın ahşap mobilyaların aksine, ince, narin zarif lake mobilyalar evlerin baş köşesindedir. Ister büyük ister küçük olsun tüm salonların lake koltuk takımları vardır. Isterseniz iskandinav koltuk modelleri ile dekorasyon örnekleri yazımızdan da farklı oda dekorasyonları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir