Oturma Odası Dekorasyonu

İskandinav Koltuk Modelleri İle Dekorasyon Örnekleri

İskandinav ev dekorasyonları, iskandinav mobilyalar ve oturma grupları son zamanlarda oldukça popüler. Sade ve minimalist bir tarzın natürel renklerle buluştuğu, ahşap gibi doğal materyallerin ön plana çıktığı bu ev dekorasyonları hem kolay hem ekonomik özelliklere sahip. Yumuşak renklerin hakimiyetindeki mobilyalar ortaya göz yormayan, rahatlatıcı hatta huzur verici bir ev dekorasyonu çıkarmayı sağlıyor. Iskandinav koltuk modelleri ile dekorasyon örnekleri hazırlayabilecğeiniz gibi farklı sandalyeler, yemek masaları ve yataklar ile dekorasyon örnekleri hazırlayabilirsiniz. Yani kısacası iskandinav tarzı dekorasyonlar sadece oturma odası veya salon için değil, ev içerisindeki tüm odalar için uyarlanabilir özellikler gösterir.

Iskandinav ev dekorasyonlarında ana renk beyazdır, kırık beyaz olur kirli beyaz olur aklınıza gelebilecek tüm beyaz renk tonları bu dekorasyonlar için uygundur. Sade renklerin yalın bir tarzı olduğu için hafif renklendirmek de oldukça kolay olur. Gri, siyah gibi yine mesafeli renk tonlarını kullanarak kontrastı sağlayabilirsiniz. Bunun dışında ise hardal sarısı, yeşil, mavi gibi renk tonları minik detaylarda kullanılarak bu tarz dekorasyonlara harika bir çeşni katabilir. Iskandinav koltuk modelleri, diğer popüler koltuk modelleri kadar geniş ve yumuşak değildir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi iskandinav tarzı mobilyalarda minimalist özellikler ön plandadır. Minimalizmin geritisi olarak da koltuk takımlarında yine bu akımın özellikleri gösterilir. Az yer kaplayan, genelde açılmayan yani yatak olmayan koltuklar, kocaman minderler yerine minik koltuk minderleri ile kaplıdır. Kuzey tarzı ev dekrosyonlarında mobilyalar üzerinde yapay veya doğal hayvan derisi daha doğrusu postu sıklıkla kullanılır. Bu koltuklar üzeirne de kocaman hayvan postları örtmek bu coğrafyanın dekorasyon özelliğidir.

Ahşabın cilasız ve renksiz hali, lake ahşap adını alır. Ikea gibi kuzey ülkelerinin mobilya markalarında bu lake ahşap mobilyaları sıklıkla görürüz. Masa, koltuk, kitaplık gibi aklınıza gelebilecek tüm mobilyalarda kullanılır. Lake ahşap renksizdir, tahtanın doğal rengini taşır. Bu renk tonunu de hemen hemen diğer tüm mobilyalar ile kolaylıkla kullanabilirsiniz. Iskandinav koltuk modellerinin en güzel örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir