Yatak Odası Dekorasyonu

İlginç Yatak Odası Modelleri

Ev dekorasyonu ve mobilya konusunda özel tasarım furyası tüm dünyayı sarmış durumda. Kısa bir süre öncesine kadar bile inanılmaz pahalı olan özel tasarım mobilyalar, artan rekabet ve üretim artışı sonucunda artık gayet uygun fiyatlarla satılır hale geldi. Uygun fiyatlı özel tasarım mobilyalar sonucunda da ilginç yatak odası modelleri, oldukça farklı bebek odaları ya da çılgın dekorlara sahip salon konseptleri ortaya çıktı.

En marjinal çifttlere en farklı mobilyalar

Yatak odası takımları yatak, dolap, komodin ve şifonyer ya da makyaj masasından oluşurken bazı yeni nesil yatak odalarında bu mobilyaların dışında özel ışıklandırma ve tv ünitesi yer alıyor. Bu takımlarda, klasik başlıklı karyolaların yerini de yuvarlak şekilllerde ya da elips gibi farklı şekillerde başlıksız yataklar alıyor. Ayrıca klasik karyolalarda yıllardır kullanılan yaylı yataklar da yerini, bu tarz yatak odası takımlarında sünger yataklara bırakıyor. Kimine göre yaylı yataklardan daha konforlu olan bu sünger yataklar, kimine göre çok terleten oldukça rahatsız bir yatak.

Ilham kaynağı ışıklandırmalı yatak odaları

Özel tasarım yatak odası modelleri sadece mobilya takımlarından değil aynı zamanda ışıklandırma sistemlerinden oluşuyor. Hatta bir çok yatak odası dekorasyon paketinde tavan aydınlatmaları ve ışıklandırma sistemi ilk sırayı alıyor, ardından yatak ve dolap bilgileri geliyor. Yatağın olduğu yerin ışık ve ses açısından çok iyi yalıtılmış olması gerektiğini herkes biliyor. Ancak son dönem oda tasarımlarında sadece karanlık ya da sessizlik değil, hafif soft ışıklandırma ile tınısı düşük rahatlatıcı müzikler ön plana çıkıyor. Bu ışıklandırma ve müziklerin, odasında bulunan kişilere olumlu enerji verdiği ve iş hayatlarında daha başarılı olmalarını sağladığı düşünülüyor.

Ilginç odalara ilginç yatak tasarımları

Farklılaşma isteği, tasarımcıların var olanın dışında bir şey üretme aşkı sonunda oldukça ilginç ürünler ortaya çıkarabiliyor. Duvarlarının tamamen lcd ekranlar ile kapatılıp bambaşka bir ortam oluşturulan yatak odalarının yatakları da tabiki farklı oluyor. Orta kısmında yataklar çiftlerin rahatça birbirlerine sarılabilmeleri için arada kalan tek kollarını koyabilecekleri yer olan yataklardan taş gibi sert olan yataklara kadar çok ilginç yatak tasarımları karşımıza çıkıyor. Bu yataklar sadece kullanım açısından değil aynı zamanda görüntü açısından da oldukça farklılar.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir