Genel Dekorasyon

İç Cephe Boya Renkleri

Evin ışığı ve havasını etkileyen en önemli detay, duvarlarının boyasıdır. Bir eve taşınmadan önce ilk yapılan iş badana yaptırmaktır. Çünkü herkesin kendi zevki ve tarzı başkadır. Dış cephe boyası da önemli olmakla birlikte en önemlisi iç cephe boya renkleri seçimidir. Evinizde olduğunuz sürece sürekli gözünüzün önünde olacak en büyük alan duvarlardır. Sevmediğiniz bir renk tonunu sürekli görmek sizi mutsuz eder. Tüm bu sebeplerden oda duvarları boyası seçimi çok önemlidir. Eşyaların renkleri ile uyumlu olmasını isteyeceğiniz bu boyaların da artık iç mimarlar tarafından seçildiğini görüyoruz. Modern ev dekorasyonlarında iç cephe boya rengi seçerken sadece zevk ve mobilyalar ile uyumlu olmasının yanında bir çok noktaya daha dikkat etmek gerekir.

Doğal renkler ile canlanan doğal ortamlar

Son zamanlarda tüm boya markalarının özellikle uğraştığı konu doğal renkler ve doğal ortamlar yaratmak. Insanoğlu doğada yer almayan yani sonradan oluşturulmuş renklerin arasında kaldığında kendini rahat ve huzurlu hissetmiyor. Bu yüzden de herkesin en rahatlamış ve huzurlu hissettiği ortam yeşilin bol olduğu ormanlık ya da masmavi denizlerin çevresinde deniz kenarları. Kocaman alış veriş merkezlerinde her yere ağaç koymaya çalışmalarının da sebebi tam olarak budur. Evlerimizde de doğal renk tonlarının yer aldığı duvarlar olursa ancak kendimizi rahat hissedebiliriz. Yeşilin tüm tonlarını mavinin tonları ile kullanabileceğiniz evlerinizde, beyaz ve bej rengi tonları da doğal renkler arasında kabul edilir.

Nefes alabilen duvar boyaları ile daha temiz ev ortamları

Artık boya markaları teknolojinin bütün imkanlarını kullanıyor. Silinebilen, tamamen yıkanabilen boyaların yanında kendi kendini temizleyebilen boyalar ve nefes alabilen boyalar da bulunuyor. Iç cephe boya örnekleri kartelasına baktığımızda renklerin yanında özelliklerini de görüyoruz. Nefes alabilen boya çeşitleri aslında evin rutubet olmaması açısından oldukça önemlidir. Bazı daireler ne yaparsanız yapın nemli olmaya devam eder, bunu durduramazsınız. Nefes alabilen organik boyalar ile bu rutubetlenmenin önüne geçebilirsiniz. Kışın herhangi bir şekilde buz tutmayan yazın ise terlemeyen duvarlar daha az kirlenecektir.

Iç cephe boya renkleri kum beji modası

Kum beji, hemen hemen tüm mobilya renkleri ile uyum sağlayabilen bir renk olması sebebi ile evlerde en çok tercih edilen iç cephe duvar boyası rengidir. Aynı zamanda perdeler ile de uyumlu olabilen bu boya rengi, açık bir renk olması sebebi ile ortamın aydınlık ve ferah olmasını da sağlar.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir