Diğer

Hastane Odası Süsleme Nasıl Yapılır?

Aylardır belki de yıllardır beklenen o gün sonunda geldi çattı. Ailenin yeni üyesi gelmek üzere. O zaman hiç vakit kaybetmeden hastane odası süsleme işine girişmek lazım. Annenin doğumdan sonra geleceği, bazı yerlerde doğumu da yaptığı oda hastane odasıdır. Buraya aynı zamanda doğum odası da denir. Bu odanın gelen bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi tonlarındaki renkler ile ya da rengarenk süslenmesi, çok zorlu bir yolculuktan çıkan anne için çok önemlidir. Bebek ortamdaki renkleri ve şekilleri o zamanda anlayamasa da bu odanın süslenmiş olması, güzel bir enerji vermesi için anne açısından çok önemlidir. Bebeğini doğurduktan sonra lohusalık dönemine giren anneyi duygusal yönden ağır bir zaman dilimi bekliyor.

Doğum odası süsleme malzemeleri nelerdir?

Çiçeği burnunda annenin zevkine göre değişse de bu odanın süslenmesinde kullanılan malzemelerin başında balonlar, tüller, özel olarak hazırlanmış duvar süsleri ve tabiki bol bol çiçekler gelir. Hangi kadın balon ve çiçek sevmez ki. Çiçeklerin kurdeleler ve tüllerle bezendiği renkli odada annemiz geldiğinde başına takmak için kırmızı kurdele ya da kırmızı saten tacı da hazır olmalıdır. Güzel annemizi hazırlarken odayı süslemek için zamanınız kalmadıysa bunun için bir etkinlik şirketinden de yardım alabilirsiniz.

Şık anneler için şık odalar

Hastane odası süsleme örnekleri her yere ve bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Hemen hemen dünyanın her yerinde yaygın olan bu uygulamada bazen bazı alanlarda kullanılan ürünler değişiklik gösterebilir. Bazı inanışlarda uğursuzluk getirdiği düşünülen uygulamalar bazı inanışlarda aksine uğur getirmesi için uygulanır. Daha sonra evinize götürüp bebeğinizin odasının kapısına da asabileceğiniz bebeğinizin isminin yazılı olduğu kapı süsü, hem ziyaretçilerinizin sizi kolay bulmasını sağlar hem de o güne dair harika bir anı olarak kalır.

Süsleme tamam da peki doğum odası ikramları

Bunca şeyin arasında bir de ikramları mı düşüneceğim diyorsanız hiç merak etmeyin, ikram konusu en kolaylarından. Sevdiğiniz bir pastaneden sipariş edebileceğiniz kestane şekeri, badem şekeri ve mini macaronlar doğum odası ikramları için en iyi seçeneklerdir. Tabiki, hem annenin sütü artsın hem de gelenlerin ağzı tatlansın diye lohusa şerbetini de unutmamak lazım. Hastane odasından önce bebek odası dekorasyonu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bebek odası duvar süsleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir