Oturma Odası Dekorasyonu

Halı Koltuk Renk Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Oda dekorasyonunda ana unsurlar mobilyalardır. Her odanın en büyük mobilyası hem renk hem de tarz bakımından en baskın olan üründür. Bu durumda renk bakımından da tarz bakımından da odasına göre mobilyaları incelemek gerekir. Bugünkü yazımızda sizler için oturma odasından salona, bazen yatak odasına ve hatta banyo dekorasyonuna kadar dikkat edilmesi gereken bir uyumdan, halı koltuk renk uyumu nasıl olmalıdır konusundan bahsedeceğiz.

En çok salonlarda veya oturma odalarında önemli görünen bu uyum duruma göre diğer odalarda da oldukça ön plana çıkabiliyor. Halılarımız ile koltuklarımız renk bakımından uyum sağlarken diğer yandan tarz bakımından da uyum sağlamalıdır. Mesela, puf puf yuvarlak bir halı kullanırken onun yanında chester tarzı kadife klasik bir koltuk kullanmak aşırı uyumsuz bir görünüme yol açar. Eğer halınızın spor bir tarzı varsa koltuğunuzun da spor bir tarzı olmalıdır. Aynı şekilde birinden biri klasikse diğer de klasik olmalıdır.

Peki, halı koltuk renk uyumu konusunda hangi renkler ile hangi renkler uyumlu olabilir. Örneğin yeşil rengini ele alalım. Son zamanların en sevilen renk tonlarından bir tanesi küf yeşili dediğimiz koyu yeşildir. Bu rengi en güzel şekilde krem ve bej tonları ile tamamlayabilirsiniz. Açık renk tonlarını çok kolay kirlendiği için halılarda ve yerlerde pek tercih etmiyoruz. Bu yüzden de doğrusu yeşili halı veya kilimde kullanıp krem rengi ya da bej koltukları kullanmak. Aynı şekilde gri renk tonlarını ele alalım. Siyah, evet hiç aklınıza gelmeyecek odayı ise süper cool yapacak bir öneri. Halılarınızı siyah, füme, koyu füme, lacivert gibi renk tonlarından seçip koltuklarınızı modern zamanların en trend renklerinden biri olan griden seçebilirseniz harika bir uyum yakalamış olursunuz.

Mutfaklardaki koltuklar ile halıların uyumu konusu ise daha farklıdır. Mutfaklarda eskisi kadar çok halı kulanılmasa bile yine de ara ara karşımıza çıkar. Tarzını ön plana çıkarmak isteyenler de mutfaklarında koyu gri tonlarında halılar tercih edebilirler. Koltuk renkleri olarak ise desenli modellere uygun olanlar ya da kahverengi tercih edilebilir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir