Salon Dekorasyonu

Gri Salon Dekorasyon Önerileri

Gri özellikle iç dekorasyonlarımızda nötr olması sebebi ile çok fazla kullanılmaktadır. Bu sebeple birçok renk ile salon dekorasyon modelleri içerisinderahat bir şekilde kombin edilebilir.

Pembe, turkuaz, sarı gibi parlak renkler yanı sıra mavi gibi soğuk renklerle, kırmızı gibi sıcak renklerle de rahatlıkla karıştırılabilinir. Bunların yanı sıra beyaz ve siyah ile başarılı bir şekilde kombin yapılabilir. Çok canlı renklerin hafifliğini dengelemesi açısından çok sık şekilde canlı renklerle kontrastlar yaratacak şekilde kullanılır.

Dekorasyonda griye yakışan renkler çok fazladır. Genellikle ortama dinginlik ve serinlik hissi veren gri ağırlıkla salon dekorasyon rengi gibi düşünülse de her mekânda kendini kanıtlamış bir renktir. Duvarlarda, aksesuarlarda, yastıklarda veya gri koltuk kombinleri her dekorasyon eşyasında güvenle kullanılabilir.

Şimdi kısaca salonlarımızda grinin kullanıma göz atalım;

Çarpıcı Renkleri Gri İle Yumuşatalım

Birbirinden parlak renklerden oluşan yastıklar gri bir koltuk üzerinde olduğundan daha parlak ama daha yumuşak durur.

Gri İle Dinginlik Yakalayalım

Büyük mekanlara dinginlik ve sakinlik vermesi açısından gri dekorasyonların vazgeçilmez rengidir.

Kontrastlığın Gri Adresi

Gri tüm parlak renkler ile bir kontrastlık oluşturması sebebi ile uyumun da rengi diyebiliriz. Mekânda sadece sarı renk gözü yorabilecek iken gri ile iyi bir uyum içerisinde kullanılırsa çok daha güzel bir görünüm sağlanır.

Genişlik Algısını Gri İle Yaratabiliriz.

Gri rengi farklı renkler yanı sıra her ton gri ile de uyum içinde yer alabilir. Gri ile büyük olan mekanlarda daha fazla derinlik ve genişlik algısını yaratabilirsiniz.

Başka Materyallerde Gri Duruşu

Tahta duvarlarda gri ile ferah bir duruş sergileyebilirsiniz. Gri tüm materyaller ile uyum içinde çalışır.

Tonlarca Gri

Gri tonlarının en koyusu bile asil bir hava yaratmada birebir.

Küçücük Renkli Dokunuşlarla Farklılık

Mekânlarınızda küçük renkli dokunuşlar ile dekorasyonunuzu rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Grinin tüm renklerle uyuyabiliyor olması size bu şekilde bir serbestlik sağlar.

Gri İle Ahenk İçinde Desenleri Karıştırın

Gri çok büyük desenlerle bile rahatlıkla uyum gösterebilir. Her türlü modern veya klasik küçük veya büyük desenler için bağlayıcı bir renktir.

Metal Ve Gri uyumu

Metalik renkler bile gri ile başarılı şekilde bir araya getirilebilinir.

Gri İle Modern Konfor

Klasik olsun modern olsun her tür dekorasyonda aynı dinginlik hissini başarı ile verir.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir